Vilken typ av entreprenör Àr du? [Infographic]

Entreprenörskap kommer med mycket förmÄner och mycket stress. Medan du fÄr njuta av friheten att vara din egen chef kan bristen pÄ stabilitet avveckla psyket hos de som inte Àr förberedda för att starta start. Och oavsett om du driver ett enhörningsföretag eller letar efter finansiering i ett tidigt skede kan en entreprenör ha mÄnga olika former. Lyckligtvis faller de i ungefÀr sex kategorier sÄ att du inte behöver tÀnka för hÄrt pÄ det.

Enligt Grundarinstitutet, dessa sex kategorier Àr vanliga inom alla omrÄden, praxis och stadier av företagsÀgande. Efter att ha studerat 30 000 Àmnens beteenden och egenskaper bekrÀftade de att en entreprenör kan vara en: Hustler, en innovatör, en underbarn, en visionÀr, en maskin eller en strateg.

Om du undrar Àr en Hustler en ambitiös go-getter. En innovatör Àr en framÄtriktad byggare. A Prodigy Àr en karismatisk intellektuell. A Visionary Àr en entusiastisk innovatör. En maskin Àr en effektiv problemlösare. Och en strateg Àr en kreativ tÀnkare. Medan dessa entreprenörer har förmÄgan att fÄ jobbet gjort pÄ egen hand, bidrog dessa unika fÀrdigheter till deras framgÄng pÄ en mÀngd olika sÀtt.

Om du undrar vilken typ av mÀnniskor som faller inom dessa kategorier, visar infografiken nedan ett imponerande urval av hushÄllsnamn som exemplifierar dessa egenskaper i deras vardag. FrÄn Elon Musks fantastiska förhÄllningssÀtt till rymd och bilresor till Oprahs visionÀra förhÄllningssÀtt till underhÄllning förÀndrar dessa entreprenörer hur vÀrlden fungerar pÄ sitt eget speciella sÀtt.

Om du Àr en entreprenör som vill komma igÄng i startomrÄdet kan det vara lÄngt att hitta din röst. Om du Àr utÄtriktad, kreativ och trevlig, Àr det sista du vill göra att gömma dig pÄ ett privat kontor. OmvÀnt, om du arbetar bÀttre ensam och föredrar dina egna idéer, kanske ett dagligt gruppmöte inte Àr det bÀsta steget i ditt arbetsutrymme. Hitta vad som fungerar för dig och luta dig in i det.

Om du har problem med att rÀkna ut vilken typ av entreprenör du Àr, ta en titt pÄ denna infografik frÄn The Founder Institute och kom igÄng med din karriÀr idag.

20160513061136-entreprenör-infografik

Foto: Flickr / JD Lasica