Visar sig att bannerannonser trots allt inte Àr sÄ döda

Visar sig att bannerannonser trots allt inte Àr sÄ döda

Liksom en drakekropp pÄ Game of Thrones förra sÀsongen ansÄgs en gÄng bannerannonser döda men har stigit upp frÄn graven för att attackera oss en gÄng till. Och precis som de hÀr zombierna slÄr bannerannonser nu pÄ dem som vi trodde skulle rÀdda oss: Buzzfeed, som i flera Är har förkunnat bannerannonsens död, kommer nu att börja köra dem. Vad som Àr reklam kan aldrig dö.

Business Insider slĂ€ppte nyheterna igĂ„r och sa att Buzzfeed “drog sin anti-bannerannonsposition för att fĂ„ bĂ€ttre pengar pĂ„ sin enorma publik” genom att förlita sig pĂ„ global tredjeparts displayannonsteknik. Och de gĂ„r för duopolet frĂ„n Facebook och Google för att hjĂ€lpa dem: Facebook Audience Network och Google DoubleClick Ad Exchange Ă€r deras partners.

“VĂ„ra mĂ„l Ă€r bĂ„de taktiska och strategiska”, sĂ€ger BuzzFeeds VD och grundare Jonah Peretti till Business Insider. ”Taktiskt har programmatiken förbĂ€ttrats nĂ€r det gĂ€ller laddningstider, mobilupplevelse och annonskvalitet och öppnar ytterligare ett sĂ€tt för oss att tjĂ€na pengar pĂ„ vĂ„r enorma publik. Flytten gynnar ocksĂ„ vĂ„r globala strategi genom att lĂ„ta oss generera intĂ€kter pĂ„ marknader innan vi har byggt affĂ€rsteam för att genomföra inhemsk monetarisering.

Nyheten Àr lite av ett slag mot dem som proklamerade slutet pÄ reklam bland ökningen av prenumerationer, men Buzzfeed gör ett smart drag: För all varumÀrkesstyrka de har Àr det fortfarande knutet till uppmÀrksamhetsekonomin, inte en riktad nisch av anvÀndare. Dessutom mÄste de göra framsteg i sin intÀktspotential om de förvÀntar sig att göra den ryktade börsintroduktionen 2018.

Men kanske Àr bannerannonser inte hemska?

Buzzfeeds ÄrslÄnga vendetta mot bannerannonsen kan ha varit vilseledande till att börja med, som en artikel frÄn Digiday frÄn 2013 pÄminner oss om. Kanske Àr dÄliga bannerannonser skyldiga snarare Àn begreppet bannerannonser alls. KÀrnan Àr att bannerannonser bara Àr ett billigt, riktbart sÀtt att visa annonser framför dem som behöver dem. SÄ lÀnge som ingen tar tillbaka de irriterande glÀnsande blinkarna frÄn 2003 kan vi alla lÀra oss att leva med bannerannonser igen.

För att gÄ tillbaka till Game of Thrones-analogin Àr det som om de vita vandrarna trots allt visade sig vara coola killar. Hej, vi vet att de har sÀtt mindre strider.

LÀs mer rÄd om reklamstrategier pÄ TechCo