Visar sig att mÀn köper saker frÄn Instagram-annonser mer Àn kvinnor

Visar sig att mÀn köper saker frÄn Instagram-annonser mer Àn kvinnor

Instagram Àr förmodligen den mest populÀra sociala medieplattformen för marknadsförare och annonsörer för nÀrvarande. Marknadsförares inlÀgg i nÀtverket har mer Àn fördubblats sedan 2013, och bara 2016 hoppade annonser 22 procent jÀmfört med Äret innan. Den visuella och mobilfokuserade webbplatsen erbjuder en direkt nischanslutning till specifika mÄlgrupper, vilket gör den perfekt för att rikta in sig pÄ demografi.

Jag antar att alla annonser sÄ smÄningom kommer att bli en nackdel för varumÀrken, och marknadsförare mÄste gÄ vidare till en annan plattform eller metod, men det har inte hÀnt Àn. Och tills det gör det, hÀr Àr en översikt över de lÀrdomar vi kan lÀra oss av hur annonser pÄ Instagram-trenden.

MÀn gÄr efter Instagram-annonser mer Àn kvinnor

HĂ€r Ă€r min favoritfakta, hĂ€mtad frĂ„n en studie av Influence.co som skrapade de 2100 mest gillade inlĂ€ggen med hashtaggen “#ad” och skickade en uppföljningsundersökning för att analysera deras effektivitet. MĂ€n bedömde Instagram-annonser som mer övertygande Ă€n kvinnor rankade dem i sex olika vertikaler.

De betygsatte modeannonser med 2,7 av 5 och ger elektronikannonser 2,4, TV / filmannonser 2,2, mat / dryck 2,2, hÀlsa och vÀlbefinnande 2,3 och skönhet 2,2. Kvinnor gav samma vertikaler liknande men nÄgot lÀgre betyg: 2,4, 2,1, 2,2, 2,2, 1,9 respektive 1,9. Det stÀmmer, nÀr det gÀller mode eller skönhetsrÄd vÀnder mÀn sig till Instagram.

PensionÀrer Àr mer pÄverkade Àn yngre

OcksÄ frÄn undersökningen: De som lÀttast kunde övertalas var de i 65-74-Äriga folkmassan, medan de 45-54 Är kom pÄ andra plats.

”Den största anvĂ€ndarbasen pĂ„ Instagram Ă€r under 30 Ă„r”, pĂ„pekade Influence.co, ”Men vĂ„r studie avslöjade att deltagare i Ă„ldern 65 till 74 faktiskt pĂ„verkades mest av marknadsförda inlĂ€gg pĂ„ plattformen. Babyboomers utgör den minsta andelen Instagram-anvĂ€ndare, men deras inflytande Ă€r högre Ă€n nĂ„gon annan Ă„ldersgrupp. ”

PortrÀttfoton Àr det mest populÀra annonsformatet överlÀgset

Majoriteten av de populĂ€ra bilderna mĂ€rkta “#ad” pĂ„ Instagram var portrĂ€tt.

Som studien uttrycker det: “Medan vissa ögonblicksbilder har enbart produktinramning, visar nĂ€stan 69 procent av Instagram-reklamfoton en produktvy i portrĂ€ttstil – som kan innehĂ„lla en framtrĂ€dande bakgrund och andra utsmyckningar.”

Mode Àr den största annonsen vertikalt

Av de sex vertikaler jag nĂ€mnde tidigare – mode, elektronik, TV / film, mat / dryck, hĂ€lsa och vĂ€lbefinnande och skönhet – Ă€r mode det mest framgĂ„ngsrika över hela linjen. Även om studien inte förklarar varför, har jag skrivit om Ă€mnet tidigare. Instagram gör det enkelt och gör det möjligt för utvalda butiker som Kate Spade, JackThreads och Warby Parker att sĂ€tta en shoppingikon i sina inlĂ€gg.

Om denna nya undersöknings data hÄller, förvÀntar jag mig att flytten borde vara mycket populÀr bland 65-74-Äriga mÀn.

LÀs mer om att optimera sociala medier för ditt företag pÄ Tech.Co.