Vissa Netflix-anstÀllda byggde ett coolt ögonkontrollerat navigationshack för iOS-appen

Netflix stora betalningsÀndring pÄ iOS kan handla om nÄgot annat Àn vinster

En grupp Netflix-anstÀllda beslutade nyligen att arbeta med ett out-of-the-box-projekt som lÄter som nÄgot ur en sci-fi-film. Det Àr ett sÀtt för dig att lÀgga ner fjÀrrkontrollen och anvÀnda uttryck som ögonrörelser och till och med sticka ut tungan för att navigera i streaminggigantens operativsystem sÄ att du kan fortsÀtta med Bojack ryttare och Livvakt utan att knappt röra en muskel.

Det var en del av företagets nionde hackathon, ett företagsomfattande evenemang som hölls förra mÄnaden, dÀr de anstÀllda satte ihop huvudet och försökte utveckla alla roliga, udda och knÀppa idéer och projekt. Och detta Är fortsatte verkligen i den storslagna nyckfulla traditionen av företagets tidigare hackathons som har producerat allt frÄn ett sÀtt att blÀddra i titlar med hjÀrnvÄgor till anvÀndning av bildigenkÀnning för att hjÀlpa förÀldrar att nollstÀlla problematiskt innehÄll för att skydda frÄn barn.

Ansiktsnavigeringsprojektet Ă€r en av flera intressanta idĂ©er som kommer ut ur Ă„rets version av hackathon. En trio av Netflix-anstĂ€llda – Ben Hands, John Fox, Steve Henderson – publicerade en video som du kan se inkluderad högst upp i det hĂ€r inlĂ€gget som visar hur det fungerar. FrĂ„n deras beskrivning av idĂ©n, som bygger pĂ„ Apples ARKit: “Vi bryr oss mycket om tillgĂ€nglighet, sĂ„ vi var angelĂ€gna om att prova ett hack som gör det möjligt för mĂ€nniskor att navigera i iOS-appen bara genom att röra ögonen”, skrev de pĂ„ YouTube videons beskrivning.

”Samma teknik som möjliggör Face ID Ă€r utmĂ€rkt för att noggrant spĂ„ra ögonposition och ansiktsuttryck. Vi anvĂ€nde ögonspĂ„rning för att flytta pekaren runt skĂ€rmen och mĂ€tte tiden pĂ„ samma omrĂ„de för att utlösa motsvarigheten till en kran. Vi anvĂ€nde sedan en ansiktsgest (tungan sticker ut) för att avvisa en skĂ€rm. Vi hoppas att denna typ av teknik kommer att bli en del av de vanliga API-erna för tillgĂ€nglighet i framtiden. ”

Mer Ă€n 100 anstĂ€llda deltog i Ă„rets hackathon i Netflix huvudkontor i Los Gatos, Kalifornien i tvĂ„ dagar i mitten av oktober. Bland de andra idĂ©erna att komma ut ur det var “Jump to Shark”, ett tillĂ€gg för Netflix-appen som skulle lĂ„ta tittarna pĂ„ Syfys hĂ€rligt löjliga Sharknado filmer, som Netflix ocksĂ„ strömmar, gĂ„ vidare till de bĂ€sta delarna.

Minst en idé utanför Netflix kom ocksÄ ut ur hackathonet. En Netflix-ingenjör skapade en app för Slack som heter Lunchbot, och hur den fungerar varje morgon bjuder den in en slumpmÀssig grupp medarbetare att Àta lunch tillsammans efter att de automatiskt kontrollerat för att se till att deras kalendrar visar ledig tid samtidigt.