Visuella trender 2017 som förÀndrar vÄrt sÀtt att se vÀrlden

Visuella trender 2017 som förÀndrar vÄrt sÀtt att se vÀrlden

Tekniken har nÄtt en sÄdan nivÄ i vÀrlden av foto och video att nÀstan vem som helst kan bÀra de verktyg de behöver för att skapa fantastiska bilder som miljontals tycker om. Nu nÀr dessa bildtekniker Àr sÄ allestÀdes nÀrvarande behöver mÀnniskor inte oroa sig sÄ mycket för pÄ vilket sÀtt för att skapa bra arbete, men Vad att arbetet borde vara som givet oÀndliga möjligheter.

Vi kommer sÀkert att bli förvÄnade över mÄnga av de bildinnovationer som slÄr vÄra ögonbollar 2017, men vi Àr ganska sÀkra pÄ att nÄgot av det bÀsta arbetet kommer att finnas inom följande omrÄden och trender.

Virtuell verklighet

NÄgon dag snart kommer virtual reality att vara en stor del av alla vÄra liv. För nÀrvarande Àr det kvar i utkanten. Kanske Àr du en tidig adopterare, eller kanske har du stött pÄ en virtual reality-enhet via en vÀn eller pÄ en mÀssa. Ytterligare andra kommer aldrig att ha haft chansen att prova verklig virtuell verklighet Àn.

För dem som fortfarande förvÀntar sig denna visuella revolution Àr möjligheterna verkligen oÀndliga. Vissa virtuella verklighetsbilder anvÀnder video eller andra kompositer av verkliga bilder. Andra anvÀnder den mest avancerade vektorgrafiken pÄ marknaden. Effekten av dessa bilder Àr sÄ kraftfull att mÀnniskor har rörts till tÄrar.

Vissa lÄngvariga anvÀndare av VR uttrycker att de visuella vÀrldarna de bor Àr sÄ övertygande att de nÀr de tar bort headsetet kÀnner att den verkliga vÀrlden inte Àr sÄ verklig trots allt. Det kanske lÄter lite obehagligt, men det Àr en stark antydan till kraften i virtual reality-bilder som kommer din vÀg 2017.

Ofiltrerad verklighet

Å andra sidan Ă€r en viktig trend inom fotografering stark realism. Filtren pĂ„ Instagram och Snapchat har blivit sĂ„ allestĂ€des nĂ€rvarande att det har blivit uppfriskande att se en bild som Ă€r enkel och oförĂ€ndrad. Vissa sĂ€ger att detta Ă€r ett försök att Ă„terstĂ€lla den osentimentala realismen i dokumentĂ€r fotografering. Oavsett motiv har fotografisk realism en lugnande nĂ€rvaro mitt i vildt förĂ€ndrade bilder som omger oss varje dag. Eftersom det blir lĂ€ttare att göra övertygande virtuella Ă„tergivningar kommer vĂ€rdet av oförĂ€ndrade bilder att öka.

Ovanliga perspektiv

De senaste framstegen inom drönare och liten kamteknik har tagit bildperspektiv till platser som aldrig tidigare uppnÄtts. FörvÀnta dig att se fler skott frÄn udda vinklar, svÀnga genom trÄnga utrymmen och fastspÀnda pÄ ryggen pÄ mÀnniskor som gör dödsfaktiska stunts. I takt med att smÄ personliga kameror som GoPro, liksom drönare pÄ konsumentnivÄ, har blivit billigare, har nya perspektiv pÄ foto och video blivit en del av samtida folkkonst.

Som alltid Àr fallet i fotograferingshistoria Àr vÄra motiv desamma, men hur vi ser pÄ dem förÀndras stÀndigt.

Bilderna vi konsumerar varje dag i alla typer av media utvecklas nÄgonsin. NÀr ny teknik uppfinns dyker nya möjligheter upp för att skapa och Àndra bilder. Det Àr omöjligt att förutse hur dessa nya tekniker kommer att frÀmja bildskapande, men vi Àr ganska sÀkra pÄ att dessa tre trender kommer att vara bland de mest anvÀnda och konsumerade 2017.