Vivitar 360 kamerapaket 4K 360-video i ett prisvÀrt paket

Vivitar 360 kamerapaket 4K 360-video i ett prisvÀrt paket

Ända sedan Matrix först kom ut 1999 (för nĂ€stan 20 Ă„r sedan nu) blir vĂ€rlden fascinerad av begreppen 360 graders video och bilder. Även om det Ă€r helt klart en annan teknik, bullet-tid, Ă€r konceptet tyst liknande och tack vare förbĂ€ttringar i teknik har de flesta konsumenter nu rĂ„d med det. Precis som 3D-teknik har 360 graders bilder Ă€nnu inte nĂ„tt mainstream, men tack vare virtuell verklighet ökar ocksĂ„ behovet av nytt innehĂ„ll. Rykten sĂ€ger att vissa smartphones till och med kan lĂ€gga till dubbla linser i framtida modeller för att fĂ„nga 360 graders eller virtual reality-innehĂ„ll, men fram till dess blir fristĂ„ende enheter mer prisvĂ€rda. En sĂ„dan kamera Ă€r Vivitar 360, som ocksĂ„ fungerar som en actionkamera.

Den hĂ€r lilla kameran med dubbla fisköglor ger en 4K-upplösning, högupplösta bilder, en OK batterilivslĂ€ngd och levereras med nĂ„gra klockor och visselpipor för att fĂ„nga allt runt dig. JĂ€mfört med de andra nuvarande 360-kamerorna pĂ„ marknaden saknar Vivitar’s allt frĂ„n $ 100 till $ 300 mindre, men saknar ocksĂ„ grunder som live streaming. För att testa deras senaste modell anvĂ€nde vi den runt Charleston, North Carolina, och försökte fĂ„nga den totala solförmörkelsen (tyvĂ€rr var det för grumligt).

Setup = Plug and Play

Om du skulle klassificera Vivitars 360-kamera, motsvarar den en punkt och skjuta. NÀr du har laddat och ett MicroSD-kort Àr inkopplat kan du omedelbart börja ta foton eller spela in video. I sjÀlva verket Àr instÀllningarna relativt enkelt ÀndÄ, sÄ du kommer egentligen bara att justera upplösningen eller bildkvaliteten pÄ sjÀlva kameran. Kameran har ocksÄ WiFi inbyggt i den sÄ att du kan anvÀnda din telefon som sökare, och dÀrifrÄn hittar du nÄgra ytterligare avancerade instÀllningar som vi kommer in pÄ om ett ögonblick. NÀr det gÀller anvÀndarvÀnlighet finns det nÀstan ingen inlÀrningskurva med Vivitar 360.

Filma och ta bilder

Som en 4K-kamera finns det en viss bildkvalitet och video som du kan förvÀnta dig frÄn Vivitar 360, men pÄ grund av sensorn och dess förmÄga att justera för belysning kan det vara lite grovt runt kanterna. UtgÄngen Àr inget att hÄna av pÄ nÄgot sÀtt; Att bara titta pÄ bilderna och videon visar dig dock att upplösningen inte nödvÀndigtvis motsvarar skarpa, mycket detaljerade utgÄngar, och det betyder inte heller att sensorn kan anpassa sig vÀl till alla typer av belysning. De tvÄ frÄgorna Àr knutna till synfÀltet och artefakterna. Att anvÀnda nÄgon form av fisheye-lins kommer att skapa viss förvrÀngning, och kanske Àr det en mjukvarueffekt i denna situation, men som du kan se i videon med krabbor som poppar ut ur hÄlen, Àr det enda full HD, skarpa fokusomrÄdet direkt framför och Centrum.

För det mesta Àr detta helt normalt, sÀrskilt eftersom YouTube, Facebook, etc. mÄste sy ihop alla bitar, men suddigheten eller fokusomrÄdet verkar vara sÀrskilt litet i det hÀr fallet. För att sÀkerstÀlla att det inte bara var uppladdningsmediet kontrollerade jag bÄde Facebook och YouTube och effekten var densamma.

NÀr du anvÀnder Vivitar utomhus och i dagsljus fungerar Vivitar i allmÀnhet bra. Dölj den under en bro och den nedre belysningen har en tydlig inverkan, och detsamma gÀller för vanliga inomhusmiljöer som anvÀnder lysrör. I ett North Carolina museum med fantastisk belysning sÄg resultaten ocksÄ bra ut.

NÀr det gÀller sömnad fungerar Vivitar underbart. Detta verkar vara en andra iteration av kameran, eftersom tidigare recensioner tycktes ha nÄgra problem att sy i det förflutna och visade delar av kameran i den. Nu fungerar detta nÀra perfekt, och det enda artefaktomrÄdet ligger direkt under sjÀlva kameran. Om du anvÀnder det vattentÀta fodralet, stativet eller fÀstet har du inte mycket mer Àn en liten blob under kameran.

Sammantaget Àr Vivitar 360 verkligen en av de mer prisvÀrda 360-kamerorna pÄ marknaden till endast $ 150, och den erbjuder en ganska solid utgÄng för vad den Àr. Medan du verkligen inte ser filmiska mÀsterverk produceras med det, Àr det perfekt för att stÀda bort pÄ semester, Àventyr och allmÀn anvÀndning.

Specifikationer och funktioner

LjudutgÄng: Ingen LjudingÄng: Liten inbyggd mikrofon 16 Megapixel Sensorlagring: MicroSD (256 GB max) Strömtyp: Micro USB (fungerar under laddning) Livestream: Stöd ej Kontroller: IngÄr handledsreglering FÄngstyp: Video och bilder Batteri: Inbyggt i litiumbatteri Batteritid: Cirka 30+ minuter Tillbehör: Mini stativ, hjÀlm och cykelfÀsten, vattentÀtt fodral

Videoupplösning och FPS

4K vid 15 FPS 2K vid 25 FPS 960p vid 30 FPS

Bildupplösning

16MP vid 5760 × 2880 12MP vid 4896 × 2448 8MP vid 4000 × 2000 4MP vid 2880 × 1440

Fysisk design

Liksom de flesta actionkameror nu Àr Vivitar 360 liten, lÀtt och hÄllbar (i ett fall). Med ett gift fÀste, ett vattentÀtt fodral och ett ministativ kan det ocksÄ anvÀndas för allt frÄn vattenaktiviteter till en avslappnad klass eller kontorsmiljö. NÀr du kommer in pÄ alla fyra uns kan du enkelt lÀgga den fristÄende kameran i fickan utan mycket krÄngel förutom en konstig liten utbuktning.

vivitar 360 tillbehör

SjÀlva kameran Àr gjord av en slÀt svart plast, har tre fysiska knappar (pÄ, wifi / instÀllningar och ta foto / spela in), en standardmonteringsingÄng, dubbla linser och en flik som döljer MicroSD-porten och Micro USB-porten . De medföljande tillbehören har samma stil, med undantag för ministativet som har ett skummaterial.

Inkluderat i setet Àr det vattentÀta fodralet, ett mini-stativ, cykelfÀste, hjÀlmfÀste och trÄdlös handledsfjÀrrkontroll. Sammantaget fungerade var och en av fÀstena bra, lade inte för mycket till min cykel eller hjÀlm (ja, jag vet, det Àr inte aero), men gör verkligen jobbet gjort. VattentÀtt fodral eller inte, du vill antagligen inte slÀppa den hÀr lilla saken heller. De tvÄ linserna tar upp större delen av ytan, och de Àr oeniga med klumpiga handlingar.

fjÀrrkontroll för vivitar 360

Appdesign och funktionalitet

SÄ lÄngt appar gÄr fungerar Vivitar 360-appen (vi testade iPhone-versionen) tillrÀckligt bra och Àr lÀtt att anvÀnda, men ibland kraschade den, sÀrskilt nÀr man flyttade frÄn bildvisare till gallerilÀge. Till skillnad frÄn de fysiska knapparna eller den medföljande handledsfjÀrrkontrollen ger appen dig enklare Ätkomst till kontrollerna, fungerar som en sökare och som en mediaspelare för inspelade videor och bilder.

Med appen och kameran ansluten kan du till och med slÄ din telefon i ett VR-headset (som Google-kartong) för att producera en virtuell verklighet som en upplevelse. Beviljas att du antingen kommer att vara bunden till enheterna wifi eller Äteruppleva vad du filmade innan, men det hÀr Àr en ganska snygg tillÀgg. Samma sak kan dock göras genom att ladda upp videon eller bilderna till Facebook eller YouTube (endast video).

Förutom enstaka kraschar Àr den enda funktionen som tycks saknas möjligheten att leva live. Jag försökte rigga upp kameran direkt till en dator för att se om den skulle kÀnna igen den som en kamerautgÄng, men inga tÀrningar dÀr. Livestreaming Àr en av de frÀmsta funktionerna som de flesta av dessa 360-kameror har nu (Gear 360, 360fly, Ricoh), sÄ det Àr lite olyckligt.

Fördelar och nackdelar

Högsta

Super överkomligt Visa video / bilder i VR Erbjuder 4k

LÀgsta nivÄer

Inget utbytbart batteri Om det Àr fryst, krÀver ÄterstÀllningsverktyget Ingen direktuppspelning

Övergripande tankar

Ska du köpa Vivitar 360-kamera? Om du letar efter en prisvÀrd lösning för att ta ögonblicksbilder av ditt liv pÄ ett nytt sÀtt, definitivt. Om du letar efter nÄgot att producera filmiska mÀsterverk eller livestream, ingen sÄdan tur.

4K-videoutgÄngen Àr överlag bra, sÀrskilt nÀr du befinner dig i en vÀl upplyst miljö. I svagt ljus eller fluorescerande inomhusmiljöer, planera att antingen ta med nÄgra ljusförstÀrkningar eller sÄ ser det helt enkelt inte sÄ bra ut. För bilder gör detta ocksÄ ett bra jobb med att fÄnga vÀrlden omkring dig, men förvÀnta dig att belysning Àr ett problem beroende pÄ var du vill anvÀnda den.

BÄde liten och mÄngsidig, kameran packar nÄgra anstÀndiga funktioner i ett litet paket; dock stötte vi pÄ nÄgra grundlÀggande frÄgor under vÀgen. FrÄn enstaka appkrascher till att kameran fryser hindrade det mig verkligen inte frÄn att anvÀnda kameran bra; förvÀnta dig dock att behöva brÄka med det ibland. Baserat pÄ Vivitars pris jÀmfört med andra 360-kameror, tillbehör, funktioner, video- och bildutmatning ger vi detta 3,5 av 5. Om de lade till live-streaming och fixade nÄgra av programvaruproblemen skulle vi stöta pÄ det en solid 4 dock.

Pris: $ 150

Var man kan köpa: Amazon, bÀsta köp