Vivo introducerar Funtouch OS 9.0 med mörkt lÀge, Always-On-skÀrm, moderniserad UX och mycket mer

Vivo introducerar Funtouch OS 9.0 med mörkt lÀge, Always-On-skÀrm, moderniserad UX och mycket mer

“Vivo Ă€r inte exakt kĂ€nd för bra programvarubackup men det verkar som om företaget Ă€ntligen uppmĂ€rksammar”

Efter att ha presenterat Vivo X27-serien igÄr i Kina, introducerade Vivo ocksÄ en ny Funtouch OS 9 för Vivo-telefoner. Funtouch OS 9.0 Àr baserat pÄ Android Pie och som tidigare versioner av Funtouch kommer det att lÀggas kraftigt pÄ av Vivos anpassningar ovanpÄ. Smartphone-tillverkaren sa att det nya grÀnssnittet kommer med sÄ mÄnga som 72 nya funktioner och 55 optimeringar under huven, tillsammans med ett enkelt anvÀndargrÀnssnitt för att ge en mycket bÀttre anvÀndarupplevelse.

funtouch os 9.0

Till att börja med synliga förÀndringar har Vivo introducerat rundade ikoner med fler kurvor som kompletterar de böjda hörnen pÄ de nya FullView-skÀrmsmartphonesna. Nya bakgrundsbilder har ocksÄ introducerats och grÀnssnitt för lagerappar har ocksÄ redesignats för att markera innehÄllet och göra det mer tillgÀngligt. Dessutom har Vivo ocksÄ infört ett mörkt lÀge som Google och andra Android-OEM-företag ocksÄ inkluderar det i sina nya anvÀndargrÀnssnitt.

Vivo har ocksÄ lagt till lite visuellt ögongodis pÄ lÄsskÀrmen med nya animationer för fingeravtryckslÀsaren pÄ skÀrmen. För nÀrvarande verkar det finnas tre av dem; en Always-On-skÀrm Àr ocksÄ nu en del av Funtouch OS 9.0. Det finns för nÀrvarande inte mycket detaljer om förbÀttringar bakom kulisserna. TillkÀnnagivandet var dock i Kina och samma operativsystem har inte kommit till de flesta Vivo-telefoner utanför landet. Nya Vivo X27 levereras med FunTouch OS 9.0 och vi förvÀntar oss att den nya versionen kommer till V11 Pro ocksÄ inom en snar framtid medan Vivo V15 Pro kör den nya versionen direkt ur lÄdan.

[Previous Story]WhatsApp, NASSCOM Foundation kommer att vara vÀrd för den första anti-falska nyhetsutbildningen den 27 mars

[Next Story]Nokia 9 PureView India lanseras retad av HMD Global