Vivo V15 Pro vs POCO F1: pris i Indien, jämförda specifikationer

Vivo V15 Pro vs POCO F1: pris i Indien, jämförda specifikationer

“Vivo V15 Pro ger smarttelefoninnovationer till mellanklassegmentet och tar en chans på POCO F1”

Vivo har äntligen tillkännagett den mycket hypade V15 Pro mellansmarttelefonen i Indien. Detta är den första telefonen från Vivo som använder Snapdragon 675-chipset. Det finns gott om medelstora smartphones tillgängliga i Indien, men Vivo V15 Pro (recension) kommer att sticka ut med en viktig funktion. Den kinesiska tillverkaren har lagt till en pop-up selfie-kamera på denna mid-ranger, vilket är mycket unikt. Så om du gillade Vivo NEX för sin popup-frontkamera kommer du att älska det ännu mer.

I det här inlägget ska vi jämföra den här nykomlingen med en av de mest prisvärda smartphonesna i landet, Xiaomi POCO F1 (recension). Det finns många skillnader mellan de två, men POCO F1 har fortfarande ett kraftfullare chipset, mer RAM och är billigare än Vivo V15 Pro.

Vivo V15 Pro vs POCO F1-pris i Indien

Vivo V15 Pro 09

Priset på Vivo V15 Pro i Indien kostar 28990 Rs och handenheten finns endast i konfiguration, 6 GB RAM och 128 GB lagring. Den finns i två färgvarianter: Topaz Blue och Ruby Red. Å andra sidan börjar POCO F1-priset i Indien på Rs 19,999 för basvarianten, som kommer med 6 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme ombord. Handenheten kostar Rs 22,999, Rs 23,999, Rs 27,999 och Rs 28,999 för varianterna 6GB + 128GB, 6GB + 128GB Armored Edition, 8GB + 256GB och 8GB + 256GB Armored Edition. Du kan ha den här telefonen i stålblå, grafitsvart eller Rosso röd.

Du kan köpa POCO F1 från den officiella Mi.com-webbplatsen eller Flipkart direkt, medan V15 Pro från Vivo säljs den 4 mars. Förbeställningar av telefonen är dock tillgängliga på Vivos officiella webbplats och Flipkart, med leveranser som börjar den 4 mars. Om du är intresserad föreslår vi att du går vidare till webbplatsen och bokar enheten nu.

Vivo V15 Pro vs POCO F1 specifikationer

Låt oss nu prata om specifikationerna för båda telefonerna. Först, Vivo V15 Pro, som har ett utseende på hela skärmen tack vare popup-selfie-kameran. Den stora 6,39-tums AMOLED full-HD + -skärmen har inget hack, vilket ger telefonen ett förhållande mellan skärm och kropp på 90,7 procent. En femte generationens fingeravtrycksskanner är tillgänglig för upplåsning av telefonen. Pop-up selfie-kameran har en 32-megapixel upplösning och mekanismen är mycket snabbare än på Vivo NEX.

Telefonen drivs av en Qualcomm Snapdragon 675-processor, som är kopplad till 6 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme. Du får också en dedikerad microSD-kortplats, vilket innebär att du kan lägga till mer lagringsutrymme och använda dubbla SIM-kort samtidigt. Kommer till kameror har Vivo V15 Pro tre av dem på baksidan. Det finns en primär Samsung ISOCELL G1 48-megapixelsensor, som är ihopkopplad med en 8-megapixel vidvinkelkamera och en 5-megapixels djupsensor. När det gäller batteri kommer V15 Pro med en 3700 mAh-cell med stöd för snabb laddning. Det får dock en mikro-USB-laddningsport istället för en USB Type-C, vilket är en bummel.

POCO-F1-by-Xiaomi-review-12_thumb.jpg

Å andra sidan är POCO F1 mer inriktad på konsumenter som tittar på maximal valuta för pengarna. Telefonen är utrustad med Snapdragon 845-processor, som är ihopkopplad med upp till 8 GB RAM-minne och 128 GB internt minne. Den har en 6,18-tums full-HD + -skärm med ett stort skår på toppen, som rymmer en IR-sensor och en 20-megapixelkamera för selfies. Det ser verkligen inte ut när det gäller design, men det har ett bra par bakåtvända kameror. Det finns en huvudsaklig 12-megapixel Sony-sensor och en sekundär 5-megapixel djupenhet. Ett 4000 mAh batteri håller lamporna tända med stöd för Quick Charge 3.0.

Så ja, POCO F1 är en mer kraftfull smartphone, men för dem som tittar på bra design och funktioner som fingeravtrycksskannern och trippel-bakre kameror är Vivo V15 Pro telefonen att få.