Vivo Y17 unboxing och första intryck: en snygg mid-ranger med ett massivt batteri

[Exclusive] Vivo Y15-priset i Indien kommer att vara 14 990 Rs;  Y91 3GB RAM-variant kommer

“Vivo Y17 Ă€r en mellanslagssmartphone som erbjuder AI-drivna trippel bakre kameror och ett gigantiskt 5.000 mAh batteri”

Under sin Y-serie har Vivo lanserat ett antal smartphones som erbjuder en solid byggnad, pÄlitlig prestanda, kraftfulla kameror och stark batteritid. Den senaste lanseringen frÄn företaget, Vivo Y17 verkar ta det ett steg framÄt. FrÄn Halo FullView-skÀrm till AI-drivna tredubbla bakre kameror och frÄn en 6,35-tums skÀrmdÀmpande skÀrm till ett massivt 5.000 mAh-batteri, kryssar Y17 alla rÀtt rutor. Handenheten anlÀnde till vÄra lokaler nyligen och hÀr Àr hur jag kÀnner för Vivo Y17 baserat pÄ en kort stint med den.

Vivo Y17 UFI 17

FrĂ„n och med förpackningen först har Vivo Ă€ndrat saker och ting med presentationen och teckensnittet i butikslĂ„dan. Till skillnad frĂ„n tidigare kommer Y17 i en icke-beskrivande vit ruta med telefonens namn och mĂ€rke pĂ„ toppen, tillsammans med betoning pĂ„ batterikapaciteten. PĂ„ botten av förpackningen visas de viktigaste höjdpunkterna samt andra detaljer om enheten inklusive SAR-vĂ€rde. SĂ„ snart du lyfter locket hittar du en mantel som innehĂ„ller dokument och ett skyddshölje, sjĂ€lva enheten och tillbehör i den ordningen. Tillbehöret inkluderar 18W vĂ€ggladdare, en mikro-USB-kabel, SIM-utmatningsverktyg och ett par in-ear-hörlurar. Även rekvisita till varumĂ€rket för att förinstallera ett skĂ€rmskydd pĂ„ skĂ€rmen.

Vivo Y17 UFI 09

Vivo Y17 Ă€r en attraktiv smartphone som erbjuds i fĂ€rgerna Mineral Blue och Mystic Purple. Jag har den förstnĂ€mnda i min hand och jag mĂ„ste erkĂ€nna att den grönblĂ„ nyansen som bleknar i svart mot botten Ă€r snyggare. Till karismaen lĂ€ggs mycket fina lutande linjer över hela bakpanelen, med den senare som kastar av ett unikt lutningsflöde nĂ€r ljus trĂ€ffar baksidan. PĂ„ bakpanelen finns en modul med tre kameror med trimning av guld, en fingeravtryckslĂ€sare och Vivo-mĂ€rkning. Den mineralblĂ„ fĂ€rgen strömmar ocksĂ„ över sidorna, dĂ€r du hittar fysiska knappar pĂ„ höger ryggrad och dubbla nano-SIM-fack med en dedikerad microSD-kortplats till vĂ€nster. Överkanten Ă€r bar, medan botten Ă€r full av högtalargallret, en mikro-USB-port, mikrofon och 3,5 mm ljuduttag.

Om jag mĂ„ste vĂ€lja i designavdelningen Ă€r det vĂ€rt att ange att skĂ€rmen inte sitter i jĂ€mnhöjd med chassit utan istĂ€llet lyfts som en plattform med en brĂ„kdel av en millimeter. Även om detta kanske inte Ă€r en affĂ€rsbrytare för mĂ„nga, förstör det designens symmetri för mig.

Vivo Y17 UFI 10

PĂ„ tal om skĂ€rmen Ă€r Vivo Y17 utrustad med en 6,35-tums Halo FullView-skĂ€rm. Med ett bildförhĂ„llande pĂ„ 19,3: 9 erbjuder enheten ett imponerande förhĂ„llande mellan skĂ€rm och kropp pĂ„ 89 procent och har minimala ramar förutom den tunna hakan i botten. Även om jag inte hade nĂ„gra problem med fĂ€rgĂ„tergivning, text och skĂ€rmens ljusstyrka, önskar jag att Vivo hade inkluderat ett alternativ för att dölja hacket. Handenheten har ocksĂ„ ögonskydd och justering av fĂ€rgtemperatur för att förbĂ€ttra tittarupplevelsen.

Vivo Y17 UFI 16

NÀr det gÀller funktioner stöder Y17 Funtouch OS 9 baserat pÄ Android 9 Pie. GrÀnssnittet har en typisk lÄdlös layout med alla appar som lÀggs ut pÄ startskÀrmen. Medan grÀnssnittet Àr ganska rakt fram, kÀmpade jag lite för att hitta rÀtt menyer i instÀllningarna.

NÀr det gÀller prestanda kÀndes animationer och multitasking pÄ handenheten smidigt tack vare MediaTek Helio P35-chipset pÄ 12 GHz med 2,3 GHz. Processorn stöds av 4 GB RAM och 128 GB lagring, varav cirka 113 GB Àr tillgÀngligt för anvÀndaren. Inte vid nÄgot tillfÀlle kÀndes smarttelefonen för starkt för mig eftersom jag kunde leka igenom Youtube, WebblÀsare och andra rutinappar smidigt.

Vivo Y17 UFI 12

För avbildning Àr Vivo Y17 utrustad med en trippelkamerauppsÀttning pÄ baksidan som bestÄr av en 13 megapixel f / 2.2 primÀr snapper, en 2 megapixel sekundÀr djupenhet och en 8-megapixel f / 2.2 super vidvinkelsensor. MÀrkligt nog stöds den super vidvinkellinsen av AI och utvidgar vyn till 120 grader. Kameraappen fÄr vanliga funktioner som HDR, bokeh, livefilter, pro, panorama, skönhet och rolig video. De initiala bilderna med den bakre kameran var ganska imponerande, sÀrskilt stÄende lÀge och vidvinkel. Bilderna kunde behÄlla de flesta detaljerna och ha den lilla mÀttnadspoppen som alla Àlskar. Den frÀmre 20MP-kameran fÄngar ocksÄ imponerande selfies som Àr detaljerade.

Vivo Y17 UFI 11

Vivo Y17 verkar vara ganska lovande pĂ„ papper, men för sitt begĂ€rt pris pĂ„ 17999 Rs verkar det prissatta nĂ„got pĂ„ den högre sidan. Även om det Ă€r för tidigt för en slutgiltig dom kommer en fullstĂ€ndig granskning att faststĂ€lla hur bra enheten fungerar som en daglig förare. Vad som fungerar i telefonens fördel Ă€r dock att det Ă€r tillgĂ€ngligt att köpa offline.