Vivos revolutionerande flaggskeppssmartphone har tvÄ skÀrmar och inget hack

De allra flesta smartphones idag har en enda skÀrm och tvÄ kameramoduler, inklusive en selfie-kamera och en bakre kamera, som vardera innehÄller en eller flera linser. Men smarttelefontillverkare frÄn Kina har kommit med ett nytt koncept i Är: Telefoner som har tvÄ skÀrmar och en enda kameramodul.

PoÀngen med denna ovanliga design Àr att erbjuda anvÀndarna en modern design pÄ hela skÀrmen utan nÄgra skÄror, kamerans pop-out-mekanismer eller kamerahÄl pÄ framsidan. IstÀllet pÄ baksidan kommer en mindre sekundÀr skÀrm endast att anvÀndas nÀr de bakÄtvÀnda kamerorna behövs för selfies eller videochattar.

Vi har redan sett liknande koncept frÄn Nubia och Vivo, men den senare gjorde Àntligen sin dubbelskÀrmsenhet officiell. Nex Dual Display Edition presenterades samma dag OnePlus levererade en Ànnu bÀttre version av OnePlus 6T. Den McLaren Edition-telefonen har fortfarande ett hack, men Nex Dual Display Edition inte.

PÄ framsidan har vi en 6,4-tums skÀrm med 2340 x 1080 upplösning. Under tiden sitter en 5,5-tums Full HD-skÀrm pÄ baksidan med framstÄende topp- och bottenramar.

Den övre ramen kan inte undvikas, för det Àr dÀr den komplexa kameran med tre linser sitter. Vi har en 12-megapixel primÀr sensor, en 2-megapixel sekundÀr kamera, samt en tredje lins som hanterar flygtiden (TOF) för 3D-bilder. TOF 3D-kameran ska vara tillrÀckligt sÀker för att ge anvÀndarna ett sÀkert ansiktsigenkÀnningsstöd.

Även pĂ„ baksidan har vi en Lunar Ring som lyser i olika fĂ€rger för inkommande meddelanden. Men det ger ocksĂ„ ljus för selfies i svagt ljus, vilket kan vara en Ă€nnu mer anvĂ€ndbar funktion. Den andra skĂ€rmen har andra funktioner som Ă€r mer eller mindre gimmicks, inklusive stöd för multi-touch-spel, samt delning av innehĂ„ll med en person som vetter mot huvudskĂ€rmen.

Specifikationerna Ă€r i nivĂ„ med vad du kan förvĂ€nta dig av en avancerad Android-telefon frĂ„n 2018 – ett Snapdragon 845-chip driver denna Vivo-telefon, tillsammans med 10 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme. Batteriet Ă€r mindre Ă€n i tidigare Nex-modeller, bara 3500 mAh, men det beror pĂ„ att den hĂ€r telefonen har tvĂ„ skĂ€rmar.

TyvÀrr kanske Vivo Nex Dual Display Edition inte finns pÄ din marknad. Telefonen kommer att sÀljas i Kina den 29 december till ett pris av 4 998 yuan, vilket Àr ungefÀr 725 dollar i USA.