VoiceOps startar för att öka företagets försÀljning genom att analysera röstdata

De bÀsta teknikföretagen har investerat kraftigt i röst-grÀnssnitt: Amazons Alexa och Apples Siri Àr nu ansiktet pÄ röstdriven artificiell intelligens. Det Àr vettigt, som jag har skrivit tidigare, eftersom röst sannolikt Àr det mest naturliga, organiska och enkla anvÀndargrÀnssnittet för en post-mobil era.

Naturligtvis kommer nu sekundÀra röstbaserade tjÀnster fram: Röstbaserad SEO, till exempel. Men det Àr bara pÄ konsumentens sida. Företags röstdata mÄste ocksÄ studeras, varför AI-baserad röstanalysplattform VoiceOps precis har lÀmnat stealth till en seed-runda med deltagande av Accel, Founders Fund och smÄ bokstÀver.

VoiceOps fungerar genom att transkribera telefonsamtal och anvÀnda deras artificiella intelligensmotor för att analysera informationen för att ge insikter som en enskild anstÀllds kÀrnkompetens och eventuella veckotrender.

“VP: er och chefer vet nu om deras sĂ€ljare lyfter fram fördelar eller bara slĂ€pper efter sina samtal”, förklarar företaget. ”StĂ€ller frĂ„gande frĂ„gor, om de gör uppförsĂ€ljningsförsök, eller frĂ„gar om stĂ€ngningen vid rĂ€tt tidpunkt. VoiceOps jĂ€mför sedan individuella prestationer med laggenomsnitt och spĂ„rar framsteg i lĂ€ngdriktningen. VoiceOps gör pĂ„ en timme vad som brukade ta chefer dagar. ”

HÀr Àr min intervju med medgrundare och VD för VoiceOps, Daria Evdokimova. I det diskuterar hon företagets affÀrsmodell, dess grundval i banbrytande maskininlÀrningsalgoritmer och vilka lÀrdomar varje företagare kan dra av företagets utmaningar och framgÄngar.

VoiceOps VD Daria Evdokimova

Kan du förklara vad VoiceOps gör?

”I sin enklaste form Ă€r VoiceOps en samtalsanalysplattform. Vi Ă€r konstruerade för sĂ€ljteam för företag och anvĂ€nder en form av AI (naturlig sprĂ„kbehandling) och vi har byggt en produkt som gör det pĂ„ en timme vad som för nĂ€rvarande tar sĂ€ljchefer dagar – förstĂ„ vad deras team faktiskt sĂ€ger i telefon.

Vi transkriberar samtal, analyserar bÀttre Àn mÀnsklig kvalitet och delar sedan upp dessa konversationer i grundlÀggande fÀrdigheter. Det hjÀlper oss att analysera vilket beteende som Àr mest framgÄngsrikt (t.ex. hur mÄnga undersökande frÄgor vi ska stÀlla vid ett samtal, vad Àr vÀrdet av att beskriva fördelar kontra funktioner, nÀr man ska göra en uppförsÀljning eller ett nÀra försök etc.). NÀr vi förstÄr vad som fungerar hjÀlper vi chefer att skala ut det och förbÀttra prestanda i hela deras team.

Kort sagt, vi hjĂ€lper sĂ€ljteam att stĂ€nga fler erbjudanden. ”

Vad gör nu rÀtt tid för en ljuddata-AI?

”Bra frĂ„ga, Adam. En del av det Ă€r att sĂ€ljteamens karaktĂ€r förĂ€ndras: medan försĂ€ljningen pĂ„ insidan vĂ€xer fortsĂ€tter attritionsgraden för sĂ€ljare att öka, vilket innebĂ€r att det finns mer behov av effektiv utbildning om vad reps ska sĂ€ga i telefonen. Alla andra delar av försĂ€ljningsstacken (sĂ€rskilt e-post) Ă€r redan datadrivna, men sĂ€ljare tillbringar större delen av sin tid pĂ„ telefonen, sĂ„ det Ă€r vettigt att det Ă€r den viktigaste aktiviteten att ha analys pĂ„.

Den andra mycket viktiga delen Ă€r de senaste framstegen inom maskininlĂ€rning – det blir först möjligt att ha en storskalig röstanalysoperation pĂ„ grund av de senaste framstegen inom tal till text, maskininlĂ€rningsalgoritmer och kostnaden för datorkraft blir extremt billig . ”

Vilka utmaningar har du övervunnit i din vÀg att grunda detta företag?

”Jag tror i allmĂ€nhet att det svĂ„raste med att starta ett företag Ă€r att bygga nĂ„got vĂ€rdefullt nog för att mĂ€nniskor eller företag Ă€r villiga att betala riktiga pengar för att anvĂ€nda det.

FrÄn ett mycket tidigt skede var vi extremt fokuserade pÄ att inte prissÀtta oss ur affÀrer, vilket innebar att vi behövde bygga verkligt vÀrde i vÄr produkt, dvs. produktionen mÄste ha en effektiv avkastning pÄ investeringen. För vÄra anvÀndare Àr det bra att spara tid genom att automatisera och tillhandahÄlla korrekta data för försÀljningscoaching. Men genom att förbÀttra kÀrnförsÀljningsprocesserna kan vi visa en ökning av mÀtvÀrden som lyckade nÀra försök och intÀkter. Det Àr dÀr vi blir oumbÀrliga för vÄra kunder.

Att förstĂ„ hur vi kan ge största möjliga vĂ€rde för vĂ„ra kunder och att sedan utföra det kommer alltid att vara den utmaning vi Ă€r mest fokuserade pĂ„. ”

NÄgra startlektioner för alla unga företagare som kan vara intresserade av en liknande resa?

”För alla som övervĂ€ger att starta ett företag, skulle jag absolut föreslĂ„ att hitta grundare som du litar pĂ„ och som ansluter sig till de omrĂ„den du Ă€r svagast. Det innebĂ€r att först förstĂ„r att du inte kan göra allt, och inte heller bör du försöka. Jag Ă€r oerhört lycklig i det avseendet – bĂ„da (medgrundarna) Ethan Barhydt och Nate Becker har gjort heroiska anstrĂ€ngningar för att fĂ„ oss dit vi Ă€r idag.

Det andra rÄd jag kan ge Àr att vara expert pÄ vilket utrymme du Àn attackerar. SÄ mÄnga delar av att starta ett företag Àr försÀljningsorienterade, oavsett om det Àr rekrytering, insamling eller faktiskt försÀljning av din produkt eller tjÀnst till kunder. Att ha en passion för det du gör hjÀlper till att sÀlja, men att vara den mest kunniga i rummet om ditt Àmne bygger pÄ trovÀrdighet, och att ha trovÀrdighet som en första gÄngen entreprenör Àr ingen enkel bedrift.

Med andra ord, se till att ingen annan vet mer Ă€n du om ditt företag. ”

Vad finns i VoiceOps framtid?

”För oss Ă€r vĂ„r kil i dörren den samtalsanalysplattform som vi har byggt, vilket i grunden Ă€r ett mycket kraftfullt försĂ€ljningsverktyg.

Men nÀstan alla kunder som vi har ombord har rullat ut VoiceOps till andra team inom sitt företag. SÄ smÄningom Àr vÄrt mÄl att tjÀna varje enskild funktion i ett företag som förlitar sig pÄ samtal för att lyckas, vare sig det Àr försÀljning, support, kundsucces eller efterlevnad.

SĂ„ smĂ„ningom tror vi att vi kan bli navet för all röstdata för företaget. ”