VOYO VBook V3 Ultrabook Àr lika billig som de kommer [Review]

VOYO VBook V3 Ultrabook Àr lika billig som de kommer [Review]

BÀrbara datorer finns i mÄnga olika former nu, frÄn konvertibler, till sudo laptop-hybrider, till de allt djupare spelbÀrbara datorerna, men nyligen har vi börjat fÄ fler ultrabooks eller ultraportabla sub-notebooks pÄ marknaden. Ultrabooks Àr utformade för att vara lÀttare, i allmÀnhet överkomliga, men para ihop nÄgra av de mindre anvÀnda funktionerna som Ethernet-portar, CD-enheter (vem anvÀnder dem lÀngre?) Och mindre USB-portar i ett försök att behÄlla batteriets livslÀngd. Vanligtvis kan ultrabooks variera mellan $ 500 och $ 1000, vilket gör dem bÄde bra för studenter och resenÀrer.

Men om du nÄgonsin letade efter en prisvÀrd Windows 10-maskin och sedan ville spara ytterligare ett par hundratals skulle du fÄ VOYO VBook V3 Ultrabook. Det Àr varken den snabbaste datorn eller den lÀttaste, men det kan vara en av de billigaste. Vi testade VBook V3 under en mÄnad, betonade testade och testade prestanda och handlade i vÄra dagliga Macbook-proffs i en vecka för att se hur det hÄller. Den hÀr saken Àr smuts billig, sÄ vi gick in med lÄga förvÀntningar.

Funktioner och specifikationer

VBook V3 Àr inte ett kraftpaket eller ens i samma vÀrld som de bÀsta ultrabooks, men det Àr smuts billigt. SÄ Àven om detta inte kan spela nÄgra senaste spel (det fungerar bra med de ursprungliga Borderlands om det betyder nÄgot), men om du vill strömma videor, göra grundlÀggande kontorsarbete och strömma pÄ nÀtet Àr detta en anstÀndig lösning. Detta gÀller sÀrskilt om du föredrar att göra allt det med Windows.

Specifikationer

Processor: Intel Atom x5-Z8300 1,44 GHz

Grafikkort: Intel HD-grafik (Cherry Trail)

Minne: 4096 MB, DDR3 enkelkanal

Visa: 13,3 tum 16: 9, 1920 × 1080 pixlar (FHD) 166 PPI, kapacitiv (10-punkts), Chi Mei N116HSE, IPS LED, 360 ° gĂ„ngjĂ€rn, och Ă€r blank

Lagring: 64 GB eMMC Flash, 64 GB (58 GB efter Windows 10)

Anslutningar och portar: 1 USB 3.0, 1 USB 2.0 / 3.1 Gen1, 1 HDMI, Ljudanslutningar: hörlurar, KortlÀsare: microSD, Sim-kortlÀsare (fungerar inte i den granskade enheten)

NĂ€tverk: Broadcom 802.11bgn SDIO-adapter (b / g / n), Bluetooth 4.0

Batteri: 10000 mAh LiPo

Kameror: Fram och bak, bÄda 2 MPix

Högtalare: Stereo, placerad under enheten

Prestanda

NÀr vi jÀmför VOYO VBook V3 med de vanligaste ultrabooks pÄ marknaden, faller dess prestandapoÀng platt. Med tanke pÄ dess prispunkt kan detta dock förbises i viss mÄn, men en anstÀndig surfplatta Àr nÀstan densamma och fungerar lite bÀttre.

Vi anvÀnde tvÄ 3DMark-prestandatest och ett Jetstream-prestandatest för att se hur det hÄller. För det första, ett stresstest, visste vi att det inte skulle passera frÄn början, men terroriserade maskinen ÀndÄ.

Stresstest

Ramar per sekund stabilitet: 63,4%

Antal loopar: 20

Resultat: Misslyckades

Mer pÄ 3DMarks webbplats.

Prestanda och grafiskt test

GrafikpoÀng: 433

FysikpoÀng: 667

Kombinerad poÀng: 447

Enligt sammanhang Àr V3 enligt 3DMark bara bÀttre Àn 1% av alla andra datorer som testats. FullstÀndiga testresultat hÀr.

Prestationsresultat: 3/10

Tangentbord

Det Ă€r svĂ„rt att beskriva hur billigt kĂ€nns, men det Ă€r precis vad detta tangentbord Ă€r. Även om det fungerar bra mĂ„ste det tydligt brytas in innan knapparna Ă€r lĂ€ttare att trycka pĂ„. Även om det inte alls Ă€r hemskt, kĂ€nns det som om det med lĂ„ngvarig anvĂ€ndning antingen blir lĂ€ttare att arbeta med eller har fler problem, svĂ„rt att sĂ€ga.

Tangentbord: 5/10

Pekplatta

Utöver tangentbordet Àr VBook V3s pekplatta en av de mest frustrerande sakerna med den. Gestkontroller gÄr alltid pÄ egen hand, och Àven om du stÀnger av dem hÄller det dem aktiva. Om det fanns ett sÀtt att stÀnga av gestkontroller och göra det till en enkel styrplatta, skulle det vara ok, men fram till dess Àr det en enorm smÀrtpunkt. Utöver de förmodade gestkontrollerna har den ocksÄ tvÄ inbyggda knappar lÀngst ner pÄ den (vÀnster och högerklick). Vi försökte anvÀnda den pÄ Borderlands och det var en total mardröm.

Pekplattans poÀng: 3/10

Visa

VOYO V3 har en 13,3-tums skÀrm med ett 1920 x 1080 pixelförhÄllande för full HD. Med en 10-punkts kapacitiv IPS-skÀrm Àr pekskÀrmens responsivitet en av de bÀttre funktionerna och löser in den fruktansvÀrda pekplattan och tangentbordet nÄgot eftersom du kan navigera genom pek och ett virtuellt tangentbord. JÀmfört med en av nÀsta nivÄ upp ultrabooks, den löstagbara Dell Latitude 13 7000, delar samma skÀrmupplösning utan den blanka skÀrmen men till mer Àn dubbelt sÄ mycket. Glansigt Àr inte för alla, speciellt nÀr man Àr ute, annars fungerar det bra.

Visningsresultat: 7/10

programvara

Windows 10 Ă€r kanske inte allas favoritoperativsystem, men för vad VBook har att erbjuda, fungerar Home Edition ganska bra med det. FrĂ„n pekskĂ€rmen till minimal processorkraft Ă€r det tydligt att datorn var optimerad för att fungera med de bĂ€sta funktionerna som Windows 10 har att erbjuda. Genom att göra ett första djupdykning hittade vi ingen annan inkluderad uppblĂ„sningsvara pĂ„ datorn. Även om Windows 10 fungerar bra pĂ„ datorn finns det nĂ„gon anledning att koppla mellan instĂ€llningarna och pekplattan. NĂ€r du försöker stĂ€nga av instĂ€llningar för gester ignorerar datorn det helt.

ProgramvarupoÀng: 8/10

Batteri

En av de viktigaste fördelarna med en ultrabook Àr minskade funktioner i utbyte som bibehÄller batteriets livslÀngd. TyvÀrr för VBook V3 sÄ Àr det verkligen inte fallet. Vid totalt en laddning pÄ fyra timmar Àr det den svagaste funktionen i datorn. Det finns ocksÄ ett problem med batteriladdning dÀr datorn tappar kraftigt i vilolÀge, nÀstan som om den fortfarande anvÀnds. NÀr den Àr avstÀngd verkar reservtiden normalisera mer. Det tar ocksÄ cirka fyra timmar för full laddning ocksÄ, vilket Àr lite besvÀrligt med tanke pÄ dess totala kapacitet.

Batteriprestanda: 2/10

Design

Även om VOYO V3 Vbook visuellt försöker vara en Lenovo Yoga-klon, och det verkligen inte Ă€r för litet, textur och andra specifikationer blir korta. V3 kommer i bĂ„de orange och grĂ„, med en gummiaktig kĂ€nsla pĂ„ toppen och botten. Liksom mĂ„nga bĂ€rbara datorer förblir V3 stĂ€ngd genom en magnetlĂ„smekanism, men det Ă€r de som Ă€r inbyggda lite för starka. Det Ă€r lite ont att bĂ€nda upp varje gĂ„ng. V3 saknar ocksĂ„ konstigt en inbyggd mikrofon, vilket Ă€r konstigt eftersom det spelar bĂ„de en front- och bakmonitor-uppsĂ€ttning kameror. Stereohögtalarna Ă€r ocksĂ„ placerade under den bĂ€rbara datorn, vilket gör det konstigt nĂ€r du anvĂ€nder V3 i normalt lĂ€ge. I tĂ€lt eller surfplatta lĂ„ter ljudet bĂ€ttre, men fortfarande inte bra.

Vikt och bÀrbarhet

Vid 3,7 kg Àr V3 inte för tung, men du skulle nog vilja undvika att hÄlla den över ditt ansikte i sÀngen. Med mindre Àn ett pund mer Àn en Macbook Air, Asus ZenBook UX305 och Dell XPS 13 Àr den lite tung jÀmfört med de bÀsta ultrabooks. Och tack vare den dÄliga batteritiden mÄste du ta med strömsladden. Eftersom flashminnet i datorn Àr ganska begrÀnsat (cirka 58 GB efter Windows 10), sÄvida du inte planerar att anvÀnda mestadels molnlagring, behöver du ocksÄ ett Micro SD-kort. SD-kortlÀsaren Àr dock lite smÀrtsam och gillar inte att ta bort kortet nÀr du matar ut det.

Vikt och hÄllbarhetspoÀng: 7/10

VĂ€rme och buller

En av de bÀttre delarna av att ha en ultrabook Àr deras tysta natur. Vissa har inbyggda flÀktar, andra Àr utformade sÄ med processorer och lÀgre specifikationer sÄ att de i teorin inte ska vÀrma upp tillrÀckligt för att göra mycket buller. V3 Àr verkligen ganska, men Ä andra sidan blir det otroligt varmt. Vid allmÀn anvÀndning Àr temperaturen bra, men vid laddning blir det nedre högra omrÄdet outhÀrdligt varmt. Det kÀnns nÀstan farligt av hur varmt det blir.

VÀrme- och bullerpoÀng: 4/10

Fördelar och nackdelar

Högsta

Fungerar bra med Windows 10 pekskÀrm fungerar bra Otroligt prisvÀrd konvertibel funktion som mÄngsidighet Fin för streaming av videor

LÀgsta nivÄer

Underbatteri Styrplatta fruktansvÀrt tangentbord billigt Stylus Àr typ av vÀrdelös Har inte mikrofon Inte perfekt för spel

Övergripande tankar

PrestationspoÀng: 3/10

Tangentbord: 5/10

Visa poÀng: 7/10

ProgramvarupoÀng: 8/10

Batteriprestanda: 2/10

VÀrme- och bullerpoÀng: 4/10

Vikt och hÄllbarhetspoÀng: 7/10

VOYO V3 VBook Àr verkligen inte en bÀrbar datorspel, men för dem som vill göra grundlÀggande surfning, videostreaming och kontorsarbete Àr det en otroligt prisvÀrd lösning. Vi misstÀnker att det hÀr skulle vara bra för en första riktig dator för barn eller för att gÄ sönder högskolebarn som inte Àr för lÄngt ifrÄn en laddningsport.

Pris: $ 220 ($ 324 för 4G-version)

Var man kan köpa: Gearbest