Walmart kan komma tillbaka frÄn Flipkart pÄ grund av nya, strÀnga FDI-regler för e-handel: Morgan Stanley

Flipkart hindrade av domstolen frÄn att sÀlja GOQii fitnessband pÄ grund av stora rabatter

“Enligt en Morgan Stanley-rapport kan Walmart hitta de nya FDI-reglerna för ohĂ„llbara, med exklusiva erbjudanden och föredragna sĂ€ljare förbjudna”

En ny forskningsnot som publicerades av Morgan Stanley har sagt att Walmart kan se tillbaka frÄn sin andel i Flipkart om de ser stora hinder för lönsamheten med de nya utlÀndska direktinvesteringarna (FDI). Indiens regering, i ett försök att blidka landets smÄ och medelstora företag och ÄterförsÀljare, granskade FDI-normerna för att införa strÀnga begrÀnsningar för tillÄten affÀrsverksamhet i landet. Bland andra faktorer anger de nya FDI-reglerna för e-handel att behemoth-enheter som Amazon och Flipkart inte lÀngre kan sÀlja exklusiva produkter.

blÀdderblock-stock-image

Dessutom har FDI-begrÀnsningarna gjort Amazon och Flipkart oförmögna att anvÀnda storskaliga leverantörsleverantörer dÀr de Àger andelar. Cloudtail India var till exempel en av Amazons största leverantörer, men kan inte lÀngre sÀlja majoriteten av produkterna pÄ plattformen pÄ grund av FDI-avgöranden. Plattformarna kan inte heller sÀlja produkter tillverkade av varumÀrken som Àr deras dotterbolag, som har kastat dessa e-handelsjÀttar i tvivel om dess lönsamhet i framtiden. Till exempel kommer produkter som Amazons Echo, Kindle och Fire-enheter av enheter, tillsammans med Flipkarts SmartBuy-varumÀrke, alla ogiltiga för handel pÄ plattformarna.

Nu, Morgan Stanley-rapporten, nĂ„s av The Economic Times, konstaterar att Walmarts uttrĂ€de frĂ„n Flipkart och Indien Ă€r troligt och absolut inte ifrĂ„gasatt, Ă€ven om det Ă€r relativt tidiga dagar för den globala e-handelsjĂ€ttens försök med den indiska e-handelsmarknaden. Flipkart, som hĂ€mtar nĂ€stan 50 procent av sina intĂ€kter frĂ„n smarttelefon- och elektronik-kategorierna, har mĂ„nga exklusiva kopplingar till varumĂ€rken – bĂ„de smĂ„ och flaggskepp. Med exklusiva erbjudanden som inte lĂ€ngre Ă€r möjliga Ă€ter flytten potentiellt in i Flipkarts förvĂ€ntade lönsamhet och lĂ€gger massiv stress pĂ„ plattformen för att upprĂ€tthĂ„lla eller förbĂ€ttra sin topplinje samt upprĂ€tthĂ„lla sin vĂ€rdering pĂ„ 22 miljarder dollar.

BlÀdderblock

Som ett resultat kan Walmart snart se tillbaka frÄn sin 77 procent förvÀrvade andel i Flipkart, vilket kan leda till att den Indien-födda e-handelsjÀtten Àr i fara. Flipkart kommer sannolikt ocksÄ att drabbas av högre förluster framöver, vilket ifrÄgasÀtter Walmarts investeringsstrategi. FrÄn och med nu kan det dock fortsÀtta med Flipkart, eftersom Amazon ocksÄ har meddelat att de kommer att hÄlla sig till de indiska FDI-normerna och fortsÀtta sin verksamhet.