Warren Buffett delar “Nummer ett problem med mĂ€nskligheten”

Warren Buffett delar

Warren Buffett delade sina tankar vid Berkshire Hathaway-Ă„rsstĂ€mman pĂ„ lördag nĂ€r han delade att han ser cyberattacker som ett större hot mot mĂ€nskligheten Ă€n kĂ€rnvapen. Årsmötet livestreamades av Yahoo för bara andra gĂ„ngen i historien.

“Jag vet inte sĂ„ mycket om cyber, men jag tror att det Ă€r det frĂ€msta problemet för mĂ€nskligheten,” sa Buffett vid mötet.

Även om detta inte Ă€r en ny tro, validerar det cybersĂ€kerhet som ett omrĂ„de som det kan finnas möjligheter.

“Jag Ă€r vĂ€ldigt pessimistisk nĂ€r det gĂ€ller massförstörelsevapen i allmĂ€nhet, Ă€ven om jag inte tror att kĂ€rnkraft förmodligen Ă€r lika sannolikt som antingen primĂ€rt biologiskt och kanske cyber”, sa han.

Naturligtvis, oavsett om vi ser en cyber-, biologisk eller kÀrnkraftsattack, har vi alla mer att oroa oss för Àn priset pÄ Berkshire Hathaway-aktier men det Àr bra att veta vad som hÄller Buffett uppe pÄ natten.

Buffett pratade ocksÄ om artificiell intelligens. Han tror att artificiell intelligens kommer att döda vissa jobb, men i allmÀnhet kommer det att förbÀttra samhÀllet. Han sa:

”Jag skulle verkligen tro att de [artificial intelligence] skulle leda till betydligt mindre sysselsĂ€ttning inom vissa omrĂ„den, men det Ă€r bra för samhĂ€llet, sĂ€ger Warren Buffett. “Det kanske inte Ă€r bra för ett visst företag.”

Vi brukar hÄlla med Mr. Buffett och vi Àr inte ensamma. World Economic Forum förutspÄdde att artificiell intelligens skulle kunna förskjuta 5 miljoner arbetstagare till 2020. Med detta sagt kan samhÀllets fördelar uppvÀga kostnaderna för dessa jobb, eftersom nya jobb skapas till följd av att ekonomin för artificiell intelligens ökar.