Waze-liknande incidentrapportering dyker upp i Google Maps, men den fungerar inte Ànnu

Google testar en ny Maps-funktion som inte har nÄgot att göra med navigering

Som det Àr fallet med mÄnga av sina produkter har Google inte bara en navigationslösning för sina kunder. Förutom Google Maps Àger Google ocksÄ Waze, vilket Àr mycket populÀrt bland anvÀndare tack vare dess massrapporterade incidentrapporter som kan göra det enkelt att navigera i okÀnda och vÀlbekanta omrÄden Àn med Google Maps.

För nÄgra veckor sedan fick vi reda pÄ att Google arbetar för att Àntligen ta med en version av Waze-incidentrapporterna om att alla Àlskar sÄ mycket till Google Maps, och det verkar som att incidentrapportering nu Àr live i Maps. Innan du blir för upphetsad bör du dock veta att funktionen inte fungerar Àn.

Som Android-polisen förklarar, navigationsgrÀnssnittet för Google Maps innehÄller nu en ny knapp, som visas i följande bilder. Strax under volymikonen till höger finns en knapp som visar ett plustecken i en pratbubbla. Det Àr vad du kommer att anvÀnda för att komma till LÀgg till en rapport menyn, dÀr du förmodligen skulle skicka en incidentrapport.

Funktionen Àr dock inte funktionell, sÄ du kan inte skicka nÄgra rapporter. Per Android-polisen, funktionen visas i flera lÀnder, Àven om den för tillfÀllet inte fungerar nÄgonstans.

Tidigare lÀckor pÄ Google Maps avslöjade att du skulle kunna rapportera olyckor samt hastighetsfÀllor i Google Maps, vilket lÄter mycket som Waze-navigering. Men det Àr oklart nÀr Google kommer att lansera dem.

Det faktum att Google Maps UI nu redogör för incidentrapportering under navigering Àr en tydlig antydan om att Google gÄr vidare med utvecklingen. Men företaget har Ànnu inte gjort nÄgra meddelanden, och stöd för incidentrapporter i Google Maps lÄter som den typ av huvudfunktion som Google vill meddela ordentligt. Det Àr ocksÄ möjligt att Google av misstag har lÀckt ut det nya anvÀndargrÀnssnittet samtidigt som internt testade incidentrapportering.