WhatsApp-anvÀndare kommer att stÀllas inför rÀttsliga ÄtgÀrder för att bryta mot anvÀndarvillkoren med början senare i Är

WhatsApp QR-kod genvÀg upptÀckt i senaste Android beta-versionen

“Den Facebook-Ă€gda meddelandeappen kommer att stĂ€mma de som anvĂ€nder appen av icke-personliga skĂ€l”

Under de senaste Ären har WhatsApp-anstrÀngningar mest varit att göra plattformen sÀker och undvika skrÀppost. Meddelandeprogrammet har gjort Àndringar i sin sÀkerhetspolicy, frÀmjar integritet, hittar sÀtt att begrÀnsa falska nyheter och mer. Nu kommer företaget att stÀmma anvÀndare som bryter mot villkoren för dess anvÀndning, vilket inkluderar missbruk av att skicka massmeddelanden. WhatsApp tog för nÀrvarande bort sÄdana konton frÄn sin plattform, men det verkar inte vara tillrÀckligt.

whatsapp

WhatsApp kommer nu att vidta rĂ€ttsliga Ă„tgĂ€rder mot kontoinnehavaren för att ha brutit mot villkoren för att anvĂ€nda appen. ÅtgĂ€rdens karaktĂ€r Ă€r för nĂ€rvarande inte klar, men den nya regeln trĂ€der i kraft frĂ„n och med den 7 december. ”FrĂ„n och med den 7 december 2019 kommer WhatsApp att vidta rĂ€ttsliga Ă„tgĂ€rder mot dem som vi bedömer Ă€r engagerade i eller hjĂ€lper andra i missbruket som bryter mot vĂ„ra anvĂ€ndarvillkor, sĂ„som automatiserad eller massmeddelande eller icke-personlig anvĂ€ndning, Ă€ven om detta beslut Ă€r baserad pĂ„ information som endast Ă€r tillgĂ€nglig för oss frĂ„n vĂ„r plattform, ” sa företaget.

Förflyttningen frĂ„n Facebook-Ă€gd meddelandetjĂ€nst mot oseriösa konton kommer fram efter avsnittet FAQ – under rubriken Obehörig anvĂ€ndning – av WhatsApp.

Tidigare i Är publicerade WhatsApp en vitbok som anger att anvÀndare anvÀnder massmeddelanden och automatiskt beteende, vilket Àr ett brott mot anvÀndningsvillkoren. I det dokumentet nÀmnde det att sÄdana konton kunde förbjudas vid tidpunkten för registreringen, under meddelanden och Àven baserade pÄ klagomÄl frÄn andra anvÀndare. WhatsApp hÀvdar att det tar bort miljontals konton varje mÄnad för dessa överskott.