WhatsApp arbetar enligt uppgift med animerade klistermÀrken för Android, iOS och webben

WhatsApp QR-kod genvÀg upptÀckt i senaste Android beta-versionen

“Till skillnad frĂ„n GIF som stannar efter nĂ„gra sekunder kommer WhatsApp-animerade klistermĂ€rken att fortsĂ€tta spela hela tiden”

WhatsApp arbetar enligt uppgift med animerade klistermÀrken för Android, iOS och webben, enligt noterad WhatsApp-tracker WABetaInfo som ocksÄ har delat skÀrmdumpar av funktionen. Eftersom funktionen för nÀrvarande Àr under utveckling Àr den inte tillgÀnglig direkt. Till skillnad frÄn vanliga GIF, som slutar spela efter nÄgra sekunder, fortsÀtter de animerade klistermÀrkena att spela hela tiden.

WhatsApp-animerade klistermÀrken kan ingÄ i klisterpaketet och mÄste laddas ner av slutanvÀndaren. WhatsApp förhandsgranskar animeringen i klistermÀrket och i chattavsnittet ocksÄ. WABetaInfo noterar ocksÄ att det ocksÄ kommer att innehÄlla stöd för klistermÀrken frÄn tredje part, ungefÀr som traditionella klistermÀrken. WhatsApp testade nÄgot liknande tidigare men tappade det snabbt av okÀnda skÀl. Men det planerar att rulla ut de animerade klistermÀrkena med framtida uppdateringar den hÀr gÄngen, för bÄde Android, iOS och webbversion. För nÀrvarande finns det inga detaljer om den offentliga lanseringen av funktionen.

Separat arbetar WhatsApp ocksÄ med en fristÄende app för iPad och kommer enligt uppgift att fungera med alla iPads, inte bara mobilvarianterna. Den Facebook-Àgda plattformen kan lÄta anvÀndare logga in med samma nummer som anvÀnds pÄ deras smartphone, antingen via OTP eller QR-koder, liknande WhatsApp Web. Medan de flesta av appen och dess funktioner förblir desamma som pÄ iPhone, har anvÀndargrÀnssnittet redesignats för att göra det kompatibelt med iPadens större skÀrm och upplösning. Det inkluderar ocksÄ stöd för Touch ID för att lÄsa appen inbyggt, sÄ vi kan förvÀnta oss att Face ID-stöd ocksÄ finns dÀr.