WhatsApp arbetar med funktionen ‘Avancerad sökning’ för Android och iOS för att göra sökningar i chatt bĂ€ttre

WhatsApp arbetar med funktionen 'Avancerad sökning' för Android och iOS för att göra sökningar i chatt bÀttre

“WhatsApps avancerade sökfunktion kommer inledningsvis att lanseras till beta-anvĂ€ndare pĂ„ iOS-enheter och förbĂ€ttrar den övergripande upptĂ€ckbarheten för meddelanden”

WhatsApp, vĂ€rldens mest populĂ€ra chatt- och meddelandeprogram, har kontinuerligt förbĂ€ttrat sina funktioner för att erbjuda en bĂ€ttre tjĂ€nstpaket för alla anvĂ€ndare. Ett av dess omrĂ„den dĂ€r det har strĂ€vat efter att förbĂ€ttra Ă€r dess professionella produktivitetsinriktade funktioner. Den senaste kommande funktionen pĂ„ denna anteckning, enligt WABetaInfo, Ă€r “avancerad sökning” eller möjligheten att söka efter specifika meddelanden med bĂ€ttre filter för att upptĂ€cka tidigare delat media och annat innehĂ„ll.

WhatsApp avancerad sökning beta 1

Enligt rapporten testar WhatsApp för nĂ€rvarande denna funktion som en del av sin slutna betacirkel pĂ„ den officiella iOS-betatestplattformen, TestFlight. Betacirkeln Ă€r endast stĂ€ngd för 10 000 anvĂ€ndare, vilket innebĂ€r att de flesta anvĂ€ndare inte kommer att vara med om den hĂ€r funktionen för tillfĂ€llet. Vad ‘avancerad sökning’ gör Ă€r ganska sjĂ€lvförklarande – istĂ€llet för att ha den enkla typen och sökfunktionen för Ă€ldre chattar, innehĂ„ller plattformen nu en uppsĂ€ttning alternativ som hjĂ€lper anvĂ€ndare att upptĂ€cka tidigare delade objekt, som foton, GIF, lĂ€nkar, videor, dokument och ljudklipp.

WhatsApp avancerad sökning beta 2

Det avancerade sökfönstret kommer ocksÄ att ha en tidigare sökt nyckelordshistorik och till och med visa förhandsgranskningar för det du söker. Om du till exempel söker efter ett specifikt nyckelord inom foton, returneras alla bilder frÄn alla enskilda chattar och grupper, med endast resultat för foton. Detta drag Àr mycket anvÀndbart för dem som regelbundet anvÀnder WhatsApp för kommunikation pÄ arbetsplatsen. En stor dragningskraft för appar som Slack Àr dess produktivitetsbaserade upptÀckbarhet av dokument, bilder och klipp och att lÀgga till denna sökfunktion hjÀlper WhatsApp att komma in i det professionella omrÄdet genom att erbjuda bÀttre sökfilter.

Ända sedan Facebook tog över WhatsApp har det kontinuerligt inkluderat funktioner frĂ„n flera av sina konkurrenter i ett försök att göra det till det mest vĂ€lutrustade chattprogramvaran. Facebook har kritiserats för sent för att ha spionerat pĂ„ anvĂ€ndare för att upptĂ€cka anvĂ€ndningstrender och lĂ€gga till funktioner dĂ€refter. Företaget har dock fortsatt att stĂ€ndigt förbĂ€ttra WhatsApp, och nĂ€r funktionen “avancerad sökning” rullar ut, kommer det att vara ett vĂ€lkommet drag, som liknar den kuraterade grupptillĂ€ggsfunktionen pĂ„ WhatsApp.