WhatsApp arbetar med funktionen för att hindra andra frÄn att ta skÀrmdump av dina chattar, nya beta-program

WhatsApp arbetar med funktionen för att hindra andra frÄn att ta skÀrmdump av dina chattar, nya beta-program

“Den nya WhatsApp Beta-uppdateringen lĂ€gger till ett par intressanta nya funktioner, med ett avgörande fokus kring integritet och anvĂ€ndbarhet”

WhatsApp beta v2.19.106 för Android har slÀppts, med tvÄ intressanta nya funktioner, anteckningar WABetaInfo. De nya funktionerna introducerar ett nytt grÀnssnitt för Doodle UI, den anpassade bildredigeringsskÀrmen som gör det möjligt för anvÀndare att lÀgga till klistermÀrken, doodles och emojis till en bild innan de skickas till avsedda anvÀndare. Den andra nya funktionen Àr en integritetsinriktad uppdatering som potentiellt kan ge anvÀndarna möjlighet att hindra andra anvÀndare frÄn att ta en skÀrmdump av deras chattfönster.

Det nya WhatsApp Doodle UI fÄr separata flikar för att vÀlja klistermÀrken och emojis och presenterar en ny layout för anvÀndare att vÀlja anpassningsalternativ för bilder. Inom detta Àr klistermÀrkena till hands grupperade efter kategorier och favoriter, liknar hur GIF Àr ordnade pÄ olika plattformar. Dessutom kommer anvÀndarna ocksÄ att kunna söka efter klistermÀrken via ett integrerat sökfÀlt i det nya Doodle UI.

WhatsApp Doodle UIDen andra uppdateringen, som ger möjlighet att blockera skÀrmdumpar av chattfönster, fanns ocksÄ i koden för betaversionen av appen. Funktionen Àr ett integritetsinriktat drag och ses som ett alternativ som kan hjÀlpa WhatsApp att hantera frÄgor relaterade till cybermobbning och spridning av felinformation. Funktionen kommer dock bara att aktiveras för anvÀndare nÀr biometrisk autentisering för WhatsApp pÄ Android Àr aktiverad, vilket lÀgger till ett nytt lager av integritet för att skydda chattinformation.

WhatsApp har intensifierat sina anstrÀngningar för att förbÀttra integritetsfaktorerna pÄ sin plattform, med den senaste betauppdateringen utformad för att förbÀttra just det. Biometrisk autentisering för WhatsApp-chattkonton pÄ Android har funnits pÄ kort ett tag nu, och det senaste tillskottet av funktioner som rör ökad informationssÀkerhet pÄ plattformen kan se att funktionen rullas ut pÄ Android-enheter snart. BÄda funktionerna, som ses i den senaste betauppdateringen pÄ Android för WhatsApp, ska snart lanseras till alla WhatsApp-anvÀndare, i en kommande stabil byggnad.