WhatsApp behÄller sin stÄndpunkt mot den indiska regeringens meddelande om fingeravtryck

WhatsApp QR-kod genvÀg upptÀckt i senaste Android beta-versionen

“WhatsApp har för nĂ€rvarande över 200 miljoner aktiva anvĂ€ndare varje mĂ„nad i Indien, vilket gör det till den största marknaden vĂ€rlden över”

Redan i december föreslog det indiska ministeriet för elektronik och informationsteknik Ă€ndringar i avsnitt 79 om IT-lag 2000. Detta krĂ€ver att ett företag möjliggör ”spĂ„ra upphovsmĂ€n av information pĂ„ sin plattform enligt lagligt auktoriserade myndigheter“. Nu, svara pĂ„ Ekonomiska tider rapport som hĂ€vdade att den indiska regeringen hade bett WhatsApp att inkludera möjligheten att spĂ„ra alla meddelanden – Ă€ven kallade fingeravtrycksmeddelanden – utan att kompromissa med dess end-to-end-kryptering, berĂ€ttade det Facebook-Ă€gda företaget. IANS NyhetsbyrĂ„ att det Ă€r emot idĂ©n och inte har nĂ„got att lĂ€gga till eftersom det “undergrĂ€ver anvĂ€ndarnas integritet.“

Dessutom gör WhatsApp: s slutkrypteringsfunktion det omöjligt att spĂ„ra meddelanden. En företags talesman uppgav, ”Att tilldela meddelanden pĂ„ WhatsApp skulle undergrĂ€va end-to-end-kryptering och dess privata karaktĂ€r, vilket skulle leda till möjligheter att missbrukas. VĂ„rt fokus Ă€r att förbĂ€ttra WhatsApp och arbeta nĂ€ra med andra i samhĂ€llet för att skydda mĂ€nniskor.”Företaget fortsatte och tillade att regeringen föreslog regler för sociala medier som hotar företagets existens. WhatsApp har för nĂ€rvarande över 200 miljoner aktiva anvĂ€ndare varje mĂ„nad i Indien, vilket gör det till den största marknaden för den Facebook-Ă€gda tjĂ€nsten över hela vĂ€rlden.

WhatsApp beta för Android 2.19.173: information om statusmottagare nÀr du tar ett foto att skicka!

Det Àr ocksÄ för kontaktlistan. pic.twitter.com/YKgFCKLBlf

– WABetaInfo (@WABetaInfo) 15 juni 2019

Separat arbetar WhatsApp med en funktion som sĂ€kerstĂ€ller att anvĂ€ndare inte delar bilder med fel kontakter av misstag. I sin nuvarande form, nĂ€r du försöker dela en bild med en kontakt pĂ„ WhatsApp, visas en bild av personen i det övre vĂ€nstra hörnet tillsammans med alternativen för att redigera, beskĂ€ra, lĂ€gga till klistermĂ€rken och mer pĂ„ höger ryggrad. Tack vare den nya förĂ€ndringen, som upptĂ€cktes av WABetaInfo, WhatsApp kommer nu att visa namnet pĂ„ mottagaren ocksĂ„ under avsnittet “skriv bildtext”, sĂ„ att anvĂ€ndarna Ă€r medvetna om att de delar med rĂ€tt kontakt.

Funktionen Àr tillgÀnglig pÄ WhatsApp Beta för Android med version nummer 2.19.173 eller senare installerad. Den Àr tillgÀnglig för bÄde bilder som delas i enskilda chattar och gruppchattar. Eftersom det redan finns i beta bör det rulla ut till alla under de kommande veckorna. En tidslinje för tillgÀngligheten av den hÀr funktionen för iOS-tillgÀnglighet har dock inte avslöjats Ànnu.