WhatsApp beta för Android lÀgger till fingeravtrycksautentisering med senaste uppdatering

WhatsApp QR-kod genvÀg upptÀckt i senaste Android beta-versionen

“Med den nya WhatsApp-funktionen kan du lĂ€gga till ytterligare ett sĂ€kerhetslager med ditt fingeravtryck, men funktionen Ă€r kanske inte redo för distribution Ă€nnu”

WhatsApp har enligt uppgift infört en ny funktion som lÄter anvÀndare lÀgga till fingeravtryck i WhatsApp och göra deras chatt förblir sÀkrare. Informationen upptÀcktes av den stÀndigt vaksamma WABetaInfo, som sÀger att funktionen har lagts till i den senaste betauppdateringen för Android-enheter och finns i WhatsApp beta v2.19.83. Med den hÀr uppdateringen kan anvÀndare lÀgga till sitt fingeravtryck som ett sekundÀrt lager av biometrisk autentisering, bortom en smarttelefons standardsÀkerhetslÄs.

Funktionen Ă€r redan tillgĂ€nglig för iPhones men pĂ„ Android har den bara introducerats i beta-koden nu. Det kommer att finnas under fliken “Sekretess” i WhatsApps kontoinstĂ€llningar och vĂ€lja att aktivera det kommer att visa en andra popup som lĂ„ter anvĂ€ndare bestĂ€mma en automatisk lĂ„sning frekvens. Om du aktiverar detta lĂ„ses ditt WhatsApp-konto automatiskt efter en minut, 10 minuter eller 30 minuter, beroende pĂ„ din bekvĂ€mlighet. Detta Ă€r tĂ€nkt för att göra det bekvĂ€mt för individer, som Ă€r frekventa anvĂ€ndare av chattapplikationen.

WhatsApp fingeravtrycksautentisering android betaBildkredit: WABetaInfo

Funktionen Àr dock inaktiverad för nu, sÄ anvÀndare av den nuvarande beta-appen pÄ Android-enheter kommer fortfarande inte att kunna anvÀnda den. WhatsApp fixar möjligen de sista buggarna relaterade till fingeravtrycksautentisering, vilket innebÀr att uppdateringen möjligen kommer att aktiveras i de efterföljande betauppdateringarna. Detta tyder pÄ att funktionen fortfarande Àr lÄngt ifrÄn att se anvÀndning i den stabila byggnaden.

WhatsApp har kontinuerligt förbÀttrat chattgrÀnssnittet, tillsammans med sekretessfunktioner, för den sena plattformen. En av de mest anmÀrkningsvÀrda funktionerna som ska rullas ut i en stabil uppdatering inkluderar gruppen som lÀgger till inbjudan. MÄnga individer lÀggs med vÄld till grupper, vilket leder till cybermobbning och skrÀppost. Med den nya funktionen kan sÄdana handlingar regleras. Med funktioner som dessa syftar WhatsApp till att göra sig sjÀlv en sÀker miljö, eftersom den intensifierar kampen mot falska nyheter och andra hot.