WhatsApp betauppdatering ger stöd för QR-koder och korsdelning av Facebook Stories

WhatsApp betauppdatering ger stöd för QR-koder och korsdelning av Facebook Stories

“WhatsApp QR-kodfunktion lĂ„ter anvĂ€ndare lĂ€gga till varandra i kontakter genom att helt enkelt skanna QR-koder som genereras frĂ„n profilavsnittet”

PopulÀr snabbmeddelandeapp WhatsApp fortsÀtter att prova nya funktioner genom sitt Beta-program. Företaget drev nyligen ut nÄgra Àndringar som att ta bort möjligheten att spara profilbilder, nattlÀge, redesignade emojis och mer. Nu noterade WhatsApp tracker WABetaInfo har upptÀckt ytterligare tvÄ funktioner som aldrig sett tidigare i den senaste betauppdateringen av programvaran.

Whatsapp Facebook Story

Enligt WABetaInfo, de nya funktionerna ingÄr i den senaste betauppdateringen version 2.19.151. Den första nya funktionen Àr ocksÄ möjligheten att dela WhatsApp-berÀttelser pÄ Facebook. Med tanke pÄ att WhatsApp Àgs av Facebook, var den hÀr funktionen försenad och gör det bekvÀmt för anvÀndare att korsdela berÀttelser mellan de tvÄ plattformarna. För att kunna anvÀnda den hÀr funktionen mÄste anvÀndarna dock ha Facebook-appen installerad pÄ sina smartphones.

WhatsApp QR-kod

NÀsta Àr ett alternativ att anvÀnda QR-koder för att lÀgga till kontakter, en funktion som Facebook redan anvÀnder i sin Messenger-app och nu tar den ocksÄ till WhatsApp. De som redan har fÄtt den hÀr funktionen kan gÄ över till profilavsnittet och visa sin QR-kod för nÄgon som vill lÀgga till dem. Den nya anvÀndaren mÄste helt enkelt skanna QR-koden via WhatsApp sÄ kommer kontakten att lÀggas till. Processen Àr nÀstan identisk med hur appen fungerar pÄ nÀtet just nu. Dessutom ger plattformen ocksÄ möjlighet att Äterkalla QR-koder frÄn sociala medieplattformar vid skrÀppost.

Det sÀger sig sjÀlvt att dessa funktioner Ànnu inte Àr tillgÀngliga för allmÀnheten och ett bekrÀftat slÀppdatum Àr inte heller kÀnt. SÄ allt vi kan göra Àr att vÀnta och titta pÄ den hÀr tiden för att dessa funktioner ska lanseras för allmÀnheten.

[Previous Story]Tor webblÀsare officiellt lanserad för Android

[Next Story]OnePlus 3 och 3T fÄr Àntligen den stabila Android Pie-uppdateringen