WhatsApp börjar införa tillfälligt förbud mot användare som kör moddade versioner av appen

WhatsApp QR-kod genväg upptäckt i senaste Android beta-versionen

“Anv√§ndare som lockas av WhatsApps m√•ngsidighet tillsammans med extra funktioner som l√§ggs till av tredje parts tj√§nster √§r nu f√∂rbjudna f√∂r att rensa bort inofficiella versioner”

WhatsApp har tydligen tagit ett strikt steg framåt i sin kamp mot inofficiella versioner från tredje part av sin meddelandeprogram. Rapporter som cirkulerar på internet antyder att användare som har använt tredjepartsmodifierade versioner av WhatsApp får tillfälliga förbud till sådana användare, som bara kan återkräva sina chatthistoriker och deras konto på WhatsApp genom att inaktivera den inofficiella versionen och installera den officiella app.

Flytten, som många säger, beror på det omfattande antalet WhatsApp-versioner från tredje part som cirkulerar appbutiker. Anledningen till att många användare lockas till sådana versioner från tredje part är närvaron av användbara funktioner, som ännu inte ingår i den officiella WhatsApp-tjänsten. Den Facebook-ägda meddelandeprogrammet är det mest populära meddelandverktyget i världen, och i ett försök att hålla jämna steg med sin populära status globalt har det lanserat en mängd nya funktioner, såsom begränsningar för gruppinbjudningar, enklare fildelning och avancerad funktioner för meddelandesökning.

WhatsApp-logotyp - presenterad

Och medan tredjepartsapparna erbjuder unika funktioner, använder sådana tjänster allvarliga faktorer för integritet och datasäkerhet. Medan de använder sådana tjänster är användarna överlämnade till tredje partens apputvecklare, och som vi har rapporterat för sent har många användare med skadliga avsikter tagit till appbutiker som låtsas som utvecklare för att stjäla data och utföra cyberattacker av ransomware och annan natur.

WhatsApp visar därför ett meddelande som säger att en användare tillfälligt har förbjudits att använda WhatsApps tjänst, och man behöver bara installera den officiella versionen av WhatsApp för att återställa tjänster. Det är emellertid ännu inte klart om det skulle återställa hela användarens chatthistorik, eller så skulle de till en början få ett rent skiffer. Hur som helst, att använda sådana tjänster från tredje part är verkligen inte klokt, och det är nödvändigt för användare att migrera tillbaka till den officiella versionen, helt enkelt för att säkerställa att de förblir säkrare på internet.