WhatsApp Business beta lanserad för iPhones

WhatsApp Business beta lanserad för iPhones

“Med sikte pĂ„ smĂ„ och medelstora företag lanserades meddelandeverktyget först pĂ„ Android förra Ă„ret”

Över ett Ă„r efter lanseringen har WhatsApp Business Ă€ntligen gjort sin vĂ€g till iOS – men bara som en betaversion. Den gratis nedladdningsbara appen frĂ„n WhatsApp Ă€r utformad för att passa smĂ„ företags behov som kan kommunicera med sin publik pĂ„ ett mer effektivt sĂ€tt. Den levereras med verktyg för automatisering, sortering och snabba svar; naturligtvis ser det ut och fungerar precis som konsumentversionen av WhatsApp. AnvĂ€ndare kan vĂ€lja att fortsĂ€tta sitt befintliga telefonnummer för företagsprofilen eller stĂ€lla in det pĂ„ nytt med ett nytt nummer. Android har haft den officiella appen ett tag nu, men framöver kommer iPhone-anvĂ€ndare ocksĂ„ att kunna anvĂ€nda den. Detta sĂ„gs först av WABetaInfo.

WhatsApp business skÀrmdump WhatsApp BusinessBildkredit: WABetaInfo

Meddelandeverktyg pÄ WhatsApp Business som automatiserad hÀlsning och bortmeddelanden, snabba svar och funktionen Mottagare. Den sista tillÄter anvÀndare att vÀlja specifika mottagare för ett visst meddelande och syftar till att hjÀlpa smÄ och medelstora företag att vÀxa utan behov av för mycket extern hjÀlp. NÄgra av de andra WhatsApp Business-funktionerna Àr möjligheten att stÀlla in affÀrsprofiler, Àndra öppettider och analysera nyckelstatistik sÄ att du vet hur mÄnga meddelanden som skickades, levererades och lÀstes.

Enligt företagets tillkÀnnagivande förra mÄnaden har WhatsApp Business en aktiv anvÀndarbas pÄ mer Àn 5 miljoner mÀnniskor, vilket Àr ganska stort med tanke pÄ dess senaste slÀpp. NÀr det gÀller den slutliga versionen pÄ iOS har WhatsApp inte sagt nÄgonting Ànnu.