WhatsApp fixar kryphÄl som gjorde det möjligt för alla att komma Ät chattar trots Touch ID eller Face ID-autentisering

WhatsApp QR-kod genvÀg upptÀckt i senaste Android beta-versionen

“Den senaste uppdateringen av WhatsApp för iOS löser problemet som gjorde det möjligt för mĂ€nniskor att lĂ€sa chattar genom att kringgĂ„ autentiseringen via delarket”

Tidigare denna mĂ„nad lanserade WhatsApp en funktion som gör att iOS-anvĂ€ndare av appen kan sĂ€kra sina chattar med Face ID och Touch ID för autentisering. Betatestningen var en framgĂ„ng och funktionen rullades ut under helgen. För ett par dagar sedan upptĂ€ckte en Reddit-anvĂ€ndare ett problem med autentiseringsfunktionen – vem som helst kunde kringgĂ„ sĂ€kerhetsfunktionen genom att gĂ„ till Share Sheet of iOS. Idag har WhatsApp lanserat en uppdatering som löser problemet för alla anvĂ€ndare.

91mobiles_apple_Touchid_display_0

Den senaste funktionen i WhatsApp för iOS lÄter anvÀndarna lÀgga till ett extra biometriskt lager med Face eller Touch ID. Det kan aktiveras genom att gÄ till InstÀllningar> Konto> Sekretess> SkÀrmlÄs. Funktionen kan lÄsa appen (men inte de enskilda chattfönstren) och insÀttningstiden kan stÀllas in omedelbart, 1 minut, 15 minuter eller 1 timme.

IOS-delarket, som Ă€r menyn som öppnas nĂ€r du trycker pĂ„ delningsikonen i en app, kan dock nĂ„gon kringgĂ„ autentiseringen sĂ„vida inte tiden Ă€r instĂ€lld pĂ„ Omedelbart. NĂ€r nĂ„gon öppnar en fil, bild eller video frĂ„n iPhone Files-appen eller Galleri och skickar den via WhatsApp skulle de kunna gĂ„ in i appen. Allt de behöver göra Ă€r att gĂ„ till startskĂ€rmen efter att ha valt WhatsApp pĂ„ delarket. En gĂ„ng pĂ„ startskĂ€rmen behöver de bara öppna WhatsApp – Redditor sĂ€ger att appen ska öppnas utan problem nu, men om den frĂ„gar om autentisering kan anvĂ€ndarna helt enkelt trycka pĂ„ Avbryt för att kringgĂ„ den.

WhatsApp-logotyp - presenterad

Klyftan erkÀndes av WhatsApp, med en representant som berÀttade Reuters att teamet arbetade med att ÄtgÀrda problemet. Nu Àr en uppdatering, v2.19.22, som löser problemet tillgÀnglig för WhatsApp iOS-anvÀndare i App Store.