WhatsApp för att arbeta med att ytterligare begrÀnsa virusinnehÄll, spridning av falska nyheter

WhatsApp för att arbeta med att ytterligare begrÀnsa virusinnehÄll, spridning av falska nyheter

“WhatsApp India-chef Abhijit Bose sa att det anstĂ€ller ett helt landsteam baserat i Gurugram för att arrestera spridningen av viralt innehĂ„ll”

Efter den motreaktion som den mötte pÄ grund av spridningen av falska nyheter pÄ plattformen hade Facebook-Àgda WhatsApp tagit flera steg för att begrÀnsa spridningen av felinformation. Men enligt meddelandeplattformens Indiens chef Abhijit Bose finns det mer att göra. Han berÀttade för nyhetsbyrÄn IANS att den kommer att anvÀnda fler steg för att ta bort de oönskade elementen frÄn WhatsApp och göra det helt sÀkert.

Bose gjorde sitt första uttalande efter att ha tagit över WhatsApp i landet och sade att det starkt tror att privata meddelanden Ă€r grundlĂ€ggande för sĂ€kerheten. ”Vi Ă€r glada över att de senaste Ă€ndringarna vi har gjort för att begrĂ€nsa virusinnehĂ„llet och utbilda anvĂ€ndare har en inverkan. Detta arbete Ă€r aldrig gjort – det finns mer vi kan och kommer att göra, ” han lade till. Företaget kommer ocksĂ„ att anstĂ€lla det första hela landsteamet utanför Kalifornien som kommer att vara baserat i Gurugram.

whatsapp

ÅtgĂ€rderna kommer nĂ€ra hĂ€larna efter tillkĂ€nnagivandet av allmĂ€nna val 2019 i Indien. WhatsApp kommer att se till att dess plattform inte anvĂ€nds för att pĂ„verka vĂ€ljarna. “Jag kommer att lyssna noga och lĂ€ra mig de kommande mĂ„naderna, och jag ser fram emot att arbeta med intressenter hĂ€r i Indien om vĂ„ra gemensamma sĂ€kerhetsmĂ„l,” tillade Bose.

WhatsApp Ă€r en av de allmĂ€nt anvĂ€nda meddelandetjĂ€nsterna över hela vĂ€rlden och Indien Ă€r dess största marknad med över 200 miljoner aktiva anvĂ€ndare. Förutom att göra det sĂ€kert och bra planerar företaget ocksĂ„ att popularisera sin UPI-betalningsfunktion. ”En av de mest spĂ€nnande funktionerna vi bygger Ă€r WhatsApp Payments. Genom att utnyttja tjĂ€nster frĂ„n ‘India Stack’ sĂ„som UPI (Unified Payments Interface) gör vi det möjligt för mĂ€nniskor att enkelt överföra pengar till varandra eller deras favorithandlare, ” noterade Bose.