WhatsApp för iOS fÄr Touch ID och Face ID-autentisering med ny uppdatering

WhatsApp QR-kod genvÀg upptÀckt i senaste Android beta-versionen

“Det inbyggda Touch ID- och Face ID-autentiseringen för WhatsApp ger ytterligare ett sĂ€kerhetslager i appen, men fungerar inte pĂ„ enskilda chattar”

Tillbaka i oktober förra Äret rapporterades det att WhatsApp-anvÀndare pÄ iPhones snart skulle kunna anvÀnda Face ID eller Touch ID som inbyggd autentisering pÄ meddelandeplattformen. NÄvÀl, funktionen har Àntligen börjat rulla ut idag. En ny uppdatering som förde appens versionsnummer till v2.19.20 har aktiverat den praktiska funktionen under helgen. Med detta kan iOS-anvÀndare vÀlja att krÀva biometrisk identifiering för att öppna appen, Àven om det inte fungerar pÄ specifika chattar i appen.

För att aktivera Face ID eller Touch ID mĂ„ste du först uppdatera till den senaste versionen av WhatsApp frĂ„n Apple App Store. NĂ€r den senaste versionen av programvaran har installerats, navigerar du till InstĂ€llningar -> Konto -> Sekretess och trycker pĂ„ “SkĂ€rmlĂ„s” lĂ€ngst ner. Beroende pĂ„ din telefon visas alternativet ‘KrĂ€v Touch ID’ eller ‘KrĂ€v ansikts-ID’. SlĂ„ pĂ„ den och vĂ€lj ett av de nödvĂ€ndiga alternativen för timing sĂ„ Ă€r du redo att gĂ„.

WhatsApp Touch Face ID-autentisering

Det Àr vÀrt att notera att snabba svar och aviseringar fortfarande kommer att vara tillgÀngliga utan lÄs sÄ att autentisering bara krÀvs nÀr appen startas. Bortsett frÄn det verkar det inte finnas nÄgon ytterligare funktion med den senaste uppdateringen. Samma funktion Àr Ànnu inte tillgÀnglig för Android och det Àr inte kÀnt nÀr den kommer att finnas tillgÀnglig, om alls, i framtiden.

Den Facebook-Àgda chattappen anvÀnds över hela vÀrlden och var i nyheterna nyligen efter rapporter om att dess meddelandetjÀnst skulle förenas med Messenger och Instagram, som alla Àgs av Facebook.