WhatsApp för iPad fristÄende app lÀckta skÀrmdumpar avslöjar anvÀndargrÀnssnittet

WhatsApp QR-kod genvÀg upptÀckt i senaste Android beta-versionen

“Den fristĂ„ende appen WhatsApp för iPad kommer enligt uppgift att stödja delad vy och erbjuda de flesta funktionerna, inklusive Touch ID-stöd”

WhatsApp för iOS fÄr en ny uppdatering som ger versionsnumret till v2.19.40 och innehÄller buggfixar och allmÀnna förbÀttringar. Men under ytan finns det mÄnga referenser som tyder pÄ att en fristÄende app för iPad Àr pÄ vÀg. WhatsApp har enligt uppgift arbetat med en dedikerad iPad-app under ganska lÄng tid nu och den senaste betaversionen visar hur det kan fungera. Naturligtvis kan ingen av funktionerna faktiskt anvÀndas pÄ en iPad eftersom WhatsApp-appen för Apple-surfplattan Ànnu inte har gjorts officiell.

AvtÀckt av framstÄende WhatsApp-tracker WABetaInfokommer den kommande iPad-appen enligt uppgift att fungera med alla iPads, inte bara mobilvarianterna. Den Facebook-Àgda plattformen kan lÄta anvÀndare logga in med samma nummer som anvÀnds pÄ sin smartphone, antingen via OTP eller QR-koder (liknar WhatsApp Web).

WABetaInfo har ocksÄ delat skÀrmdumpar som visar hur WhatsApp för iPad skulle se ut nÀr den slÀpptes. Medan de flesta av appen och dess funktioner förblir desamma som pÄ iPhone, har anvÀndargrÀnssnittet redesignats för att göra det kompatibelt med iPadens större skÀrm och upplösning. SkÀrmbilderna visas den vanliga inloggningsskÀrmen och anvÀndare kan registrera sig för ett konto med ett telefonnummer.

ChattskÀrmen stöder en delad vy som liknar WhatsApp Web UI och kommer att finnas tillgÀnglig i bÄde stÄende och liggande lÀge. Menyn InstÀllningar har ocksÄ redesignats för att gÄ med den nya delade vyn, men skÀrmarna Samtal och status stöder inte delad vy. Det inkluderar ocksÄ stöd för Touch ID för att lÄsa appen inbyggt, sÄ vi kan förvÀnta oss att Face ID-stöd ocksÄ finns dÀr. PÄ skÀrmen Samtal visas information om anvÀndarens inkommande och utgÄende samtal som vanligt.

För nÀrvarande finns det inga detaljer angÄende en lanseringstidslinje för WhatsApp för iPad, men med företaget som aktivt arbetar med utvecklingen, kan vi hoppas att appen bör ta sig till App Store ganska snart.