WhatsApp lÀgger till gruppinbjudningssystem för att förbÀttra integriteten

WhatsApp lÀgger till gruppinbjudningssystem för att förbÀttra integriteten

“Uppdateringen, för nĂ€rvarande i iOS beta, rullas ut för att ge anvĂ€ndarna en extra nivĂ„ av integritet och förhindra handlingar av mobbning och intrĂ„ng.”

WhatsApp lanserar enligt uppgift en ny uppdatering som hjÀlper dig att hÄlla dig borta frÄn att lÀggas till grupper utan frivillig vilja. En rapport av WABetaInfo sÀger att WhatsApp för nÀrvarande testar en ny uppdatering, för nÀrvarande i beta pÄ iOS-enheter, vilket gör det nödvÀndigt för alla gruppadministratörer att skicka en inbjudningslÀnk innan en anvÀndare lÀggs till i den specifika gruppen. Funktionen kan nÄs via sekretessinstÀllningar och anvÀndare kan vÀlja att fortfarande hÄlla gruppinbjudan öppna.

Funktionen har för nÀrvarande rullats ut till iOS-enheter i beta, och Android-enheter förvÀntas ocksÄ se den snart. Det Àr Ànnu oklart nÀr funktionen kommer att rullas ut till anvÀndare som kör en stabil version av chattappen, men den slutliga uppdateringen bör göras tillgÀnglig snart. Flytten kommer nÀr det Facebook-Àgda meddelandeprogrammet stÀndigt ökar sin funktionspaket och arbetar för att förbÀttra sina integritetsalternativ för anvÀndarna.

WhatsApp gruppmeddelanden - i text

Samtidigt som WhatsApp Ă€r en nödvĂ€ndig enhet har WhatsApps gruppmeddelandefunktion varit ett hett debatterat Ă€mne för sent. Anledningen till detta beror frĂ€mst pĂ„ tvĂ„ nyckelfaktorer – WhatsApps roll för att sprida falska nyheter och propaganda har varit en mycket diskuterad faktor, och möjligheten att lĂ€gga till anvĂ€ndare i en grupp utan föregĂ„ende samtycke har ofta lett till fall av cybermobbning och trakasserier. . Det andra lagrets integritet med att fĂ„ en inbjudningslĂ€nk skickad till anvĂ€ndare innan de lĂ€ggs till dem i en grupp kommer att förhindra att nĂ„gon ovillig deltagare lĂ€ggs till i fruktansvĂ€rda grupper. Dessutom kommer det att hjĂ€lpa till att filtrera bort spammare frĂ„n att sprida falska nyheter och propagandameddelanden.

WhatsApp publicerade nyligen en vitbok som beskriver de olika sÀtten att anvÀnda för att förhindra spridning av falska nyheter inför det nationella valet i Indien 2019. Företaget erkÀnner stadigt sitt enorma inflytande, som Àr det mest anvÀnda meddelandemediet i vÀrlden, och funktioner som dessa syftar till att lÀgga till fler sÀkerhetsfunktioner i sin meddelandesvit.