WhatsApp-status för att visa annonser frÄn nÀsta Är

WhatsApp för iPhone tippas för att förhandsgranska röstmeddelanden i aviseringar

“Annonser pĂ„ WhatsApp-status kommer att visas i form av berĂ€ttelser, precis som annonser pĂ„ Instagram- och Facebook-berĂ€ttelser”

WhatsApp har lĂ€nge försökt fĂ„ annonser ombord. Företaget avslöjade förra Ă„ret att det kommer att introducera annonser pĂ„ fliken Status i form av berĂ€ttelser, som kommer att likna Instagram- och Facebook-berĂ€ttelser. Nu har moderbolaget Facebook – pĂ„ sitt pĂ„gĂ„ende marknadsföringsmöte i Rotterdam, NederlĂ€nderna – avslöjat att det kommer att lĂ€gga annonser till WhatsApp-status senast 2020.

WhatsApp-annonsering

FrÄn och med annonserna dyker de upp pÄ anvÀndarnas skÀrm medan de tittar pÄ berÀttelser i WhatsApp-status. Dessa annonser förvÀntas visas i 24 timmar och försvinna automatiskt efter det, precis som standardhistorierna. BerÀttelserna kan innehÄlla lÀnkar som omdirigerar dig till kÀllan som sponsrar annonserna. Facebook försÀkrar att annonserna pÄ plattformen inte kommer att försvaga end-to-end-kryptering av WhatsApp. Det kommer dock att avvika frÄn dess kÀrnvÀrden. NÀr WhatsApp lanserades lovade grundarna Jan Koum och Brian Acton att det inte skulle finnas nÄgra annonser pÄ tjÀnsten. Eftersom de inte lÀngre Àr vid rodret Àr Facebook redo att Àndra det nÀsta Är.

Som ett större företag kommer det att finnas tvÄ typer av konversationer:
– anvĂ€ndarinitierad: svar till kund och dessa Ă€r gratis.
– affĂ€rsinitierat: meddelanden som kan skickas av företag nĂ€r som helst (efter att anvĂ€ndaren har valt att delta). Dessa kostar en okĂ€nd summa pengar per meddelande. # Fms19 pic.twitter.com/I4Y7q8QZ4H

– Thomas v / d Biezen (@ThomasBiezen) 21 maj 2019

Det finns nÄgra Àndringar som kommer till WhatsApp Business-appen ocksÄ. Facebook planerar att göra plattformen rikare för företag med Image + text och PDF + textformat och integrering av WhatsApp-produktkatalog med befintlig Facebook Business Manager-katalog. Snart kommer WhatsApp att börja debitera företagets initiativtagare ett visst belopp för att skicka mallmeddelanden till kunder. De anvÀndarinitierade meddelandena förblir dock kostnadsfria. Dessutom kommer företag att kunna sÀlja med sina produktkataloger utan att lÀmna appen. Kunder kan betala produkten med WhatsApp UPI-betalning som lanserades i Indien förra Äret och sannolikt kommer att expanderas till andra lÀnder snart.