WhatsApp testar enligt uppgift statusdelning till Facebook, Instagram och mer

WhatsApp QR-kod genvÀg upptÀckt i senaste Android beta-versionen

”Funktionen krĂ€ver inte att anvĂ€ndare lĂ€nkar sina konton. IstĂ€llet anvĂ€nder den sig av datadelnings-API för iOS och Android ”

WhatsApp sĂ€gs testa en funktion som lĂ„ter anvĂ€ndare dela sina statusuppdateringar till Facebook eller Instagram samt tjĂ€nster som Gmail eller Google Photos, enligt GrĂ€nsen. I synnerhet krĂ€ver WhatsApp inte att anvĂ€ndarna lĂ€nkar sina konton för att anvĂ€nda den hĂ€r funktionen. IstĂ€llet anvĂ€nder appen iOS och Android-datadelnings-API. Detta innebĂ€r att data överförs mellan apparna direkt pĂ„ enheten. Även om Status delas pĂ„ Instagram, som Ă€r en annan Facebook-Ă€gd produkt, sĂ€ger Whatsapp att dessa tvĂ„ inlĂ€ggsuppdateringar skulle betraktas som tvĂ„ separata hĂ€ndelser i Facebooks system och inte kommer att lĂ€nkas.

Facebook och WhatsApp

Det finns dock inget alternativ att dela statusuppdateringar till en annan tjÀnst automatiskt; istÀllet blir det anvÀndarnas val. WhatsApp mÄste gÄ försiktigt, med tanke pÄ hur tjÀnsten anvÀnds, frÀmst pÄ grund av dess privata natur jÀmfört med moderbolaget. WhatsApp lovade att inte dela anvÀndardata med Facebook och sa att det skulle fungera sjÀlvstÀndigt, direkt efter förvÀrvet. Men 2016 Àndrade företaget sin policy och sa att det skulle börja dela anvÀndardata med Facebook för att driva riktade annonser. WhatsApp-status har för nÀrvarande över 500 miljoner dagliga anvÀndare, och företaget bekrÀftade att det skulle börja visa annonser frÄn och med nÀsta Är.

Tidigare i Ă„r sa Facebook att de skulle integrera sina meddelandetjĂ€nster – WhatsApp, Instagram och Messenger-tjĂ€nster via en standardbackend. Även om det sa att det skulle implementera end-to-end-kryptering, Ă€r det sĂ€kert en riskabel verksamhet. Även om detta definitivt skulle öka Facebooks reklamverksamhet Ă„terstĂ„r det att se hur miljarder anvĂ€ndare skulle reagera pĂ„ tjĂ€nsten nĂ€r de slĂ€pptes.