WhatsApp testar in-app webblÀsarfunktion för Android

WhatsApp QR-kod genvÀg upptÀckt i senaste Android beta-versionen

”WebblĂ€saren i appen testas fortfarande och kan ses i framtida betaversioner. ”

I ett försök att hÄlla anvÀndarna limmade pÄ plattformen experimenterar WhatsApp för nÀrvarande med en webblÀsare i appen. En rapport frÄn WABetaInfo avslöjade idag att WhatsApp har skickat in en ny version av v2.19.74 beta till Google Play Butik som innehÄller webblÀsaren i appen. Det Àr dock vÀrt att notera att funktionen inte Àr tillgÀnglig Ànnu men kommer att ses i en framtida version eftersom meddelandeplattformen arbetar för att göra den felfri. Denna information kommer efter att WhatsApp har implementerat PiP-lÀge pÄ plattformen för att hÄlla anvÀndarna anslutna till chattappen.

Krediter: WABetaInfoKrediter: WABetaInfo

NÀr det gÀller funktionerna i webblÀsaren i appen verkar det vara en bara-version för nu i sitt nuvarande utvecklingsstadium. Om du klickar pÄ lÀnkar aktiveras webblÀsaren medan en skadlig lÀnk aktiverar en varning frÄn webblÀsaren eftersom den har en sÀker webblÀsarfunktion. Dessutom, om anvÀndare Àr oroliga för integritet, sÀger rapporten att det inte borde vara ett problem eftersom webblÀsaren i appen anvÀnder ett Android API, som inte delar data med Facebook. I sin nuvarande fas Àr funktionaliteten begrÀnsad till surfning eftersom anvÀndare inte kan ta skÀrmdumpar eller ta video men dessa funktioner kan bli tillgÀngliga nÀr funktionen Àr helt stabil.

Den Facebook-Àgda chattappen introducerade nyligen PiP för alla Android-anvÀndare i december. Funktionen tillÄter anvÀndare att titta pÄ innehÄll frÄn andra appar som YouTube i ett litet fönster medan de chattar. Funktionen Àr dock nÄgot begrÀnsad och fungerar för videor som delas via Facebook, YouTube och Instagram. VideolÀnkar som delas inbyggt pÄ WhatsApp öppnas fortfarande inte via PiP-lÀge. I relaterade nyheter planerar Facebook-vd Mark Zuckerburg enligt uppgift att förena meddelandesystemen för Messenger, Instagram och WhatsApp i Är.

[Previous Story]Med Google Pay kan du nu boka IRCTC-tÄgbiljetter i appen

[Next Story]Google Pixel 3a XL-namn upptÀckt i Android Q beta-kod