WhatsApp understryker skrÀppost och falska nyheter, belyser sÀkerhetsstegen inför valet 2019

WhatsApp understryker skrÀppost och falska nyheter, belyser sÀkerhetsstegen inför valet 2019

“WhatsApp har lyftt fram sitt arbete med att filtrera falska nyheter, förbjuda spammare och utbildningsindustrin i hur man identifierar hot och propaganda”

NĂ€r integritetsfrĂ„gor stĂ€ndigt stiger pĂ„ internet och problemet med falska nyheter stĂ€ndigt murrar upp vattnet, har vĂ€rldens mest populĂ€ra meddelandeprogram, WhatsApp, slĂ€ppt en vitbok som beskriver sin situation mot falska nyheter och hur den kĂ€mpar mot spammare, propagandaspridare och hatprat, och andra anvĂ€ndare med sĂ„dant skadligt innehĂ„ll. I ett papper med titeln ‘Stoppa missbruk: Hur WhatsApp bekĂ€mpar massmeddelanden och automatiserat beteende‘, beskriver företaget sina uppenbara anstrĂ€ngningar bakom att försöka hĂ„lla plattformen borta frĂ„n laster.

I tidningen sĂ€ger företaget, ”WhatsApp tar ett mĂ„ngsidigt tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt för denna utmaning och arbetar samtidigt för att upprĂ€tthĂ„lla den privata karaktĂ€ren av vĂ„r tjĂ€nst. Vi har byggt sofistikerade maskininlĂ€rningssystem för att upptĂ€cka krĂ€nkande beteende och förbjuda misstĂ€nkta konton vid registrering, under meddelanden och som svar pĂ„ anvĂ€ndarrapporter. Vi tar bort mer Ă€n tvĂ„ miljoner konton per mĂ„nad för bulk eller automatiserat beteende – över 75 procent utan en ny anvĂ€ndarrapport. Dessa anstrĂ€ngningar Ă€r sĂ€rskilt viktiga under val dĂ€r vissa grupper kan försöka skicka meddelanden i stor skala.“

whatsapp

Siffran med att förbjuda över tvĂ„ miljoner skrĂ€ppostkonton per mĂ„nad Ă€r ganska drastisk, eftersom plattformen rapporterar en total installerad bas pĂ„ 1,5 miljarder aktiva anvĂ€ndare (MAU) per mĂ„nad. Företaget beskriver sina maskininlĂ€rningsalgoritmer i centrum för sin kamp mot massmeddelandekonton och spridning av falska nyheter, och sĂ€ger vidare:Vi vill öka hastigheten pĂ„ dessa system genom att se till att de kan fĂ„ etiketter i realtid av missbrukande konton som de har missat och bra konton som de felaktigt identifierade som krĂ€nkande. Detta hjĂ€lper vĂ„ra maskininlĂ€rningsmodeller att anpassa sig och reagera omedelbart pĂ„ alla nya typer av missbruk. Ju mer vi kan öka kostnaden för dem som försöker missbruka vĂ„r plattform, desto mindre kommer de att lyckas.“

Dessa Ă„tgĂ€rder kommer att spela precis i början av Indiens nationella val. Med öden för landets styrning upp till bedömning Ă€r meddelandetjĂ€nster som WhatsApp och andra folkliga plattformar som ShareChat ofta riktade som plattformar för att sprida propaganda mot opposition, sprida falska nyheter i ett försök att Ă€ndra mening och / eller bygga hat och andra sĂ„dana handlingar. PĂ„ denna anteckning sĂ€ger WhatsApp att det har gjort “betydande produktförĂ€ndringar” för att effektivisera sin plattform.

whatsapp.jpg

Dessa förĂ€ndringar inkluderar en rikstĂ€ckande TV-reklamkampanj för att sprida budskap om falska nyheter som sprids i grupper och konsekvenserna av det, nĂ€rmare gruppadministratörskontroll och lĂ€gga till en “vidarebefordrad” etikett som en rĂ€ttvis varning om innehĂ„llets originalitet. Bortsett frĂ„n dessa begrĂ€nsade WhatsApp Ă€ven vidarebefordran av meddelanden och inrĂ€ttade ett bredare system för rapportering av klagomĂ„l som hjĂ€lper mĂ€nniskor att informera om felaktiga anvĂ€ndare. Det syftar ocksĂ„ till att slĂ„ mark genom att lĂ€ra anvĂ€ndargrupper som politiska partier om ansvaret för att anvĂ€nda plattformen, Ă€ven om effekterna av det kanske inte Ă€r de mest djupgĂ„ende.

Med det nationella valet runt hörnet syftar WhatsApps whitepaper vidare till att sprida medvetenhet mot missbruk av kommunikationskraften, vilket har varit en mycket omtvistad faktor över hela vÀrlden.