WhatsApps nya sekretessinstÀllningar lÄter dig styra vem som lÀgger till dig i grupper

WhatsApps nya sekretessinstÀllningar lÄter dig styra vem som lÀgger till dig i grupper

“WhatsApps nya sekretessinstĂ€llningar för grupp hindrar anvĂ€ndare frĂ„n att lĂ€ggas till grupper utan deras samtycke”

Efter att ha testat det ett tag pÄ iOS, rullar WhatsApp Àntligen ut nya sekretessinstÀllningar för grupper som kommer att sÀtta stopp för att anvÀndare lÀggs till en utan deras samtycke. Denna nya funktion ger anvÀndarna möjlighet att bestÀmma vem som kan lÀgga till dig i grupper. AnvÀndare kan dock ocksÄ hÄlla gruppinbjudan öppen om de vill.

WhatsApp Group Privacy-1

För att aktivera den nya sekretessinstĂ€llningen för gruppen, gĂ„ till instĂ€llningssidan i appen och sedan till Konton> Sekretess> Grupper dĂ€r anvĂ€ndare kommer att vara nĂ€rvarande med tre alternativ: ‘Mina kontakter’ eller ‘Alla’ eller ‘Ingen’. Mina kontakter tillĂ„ter endast kontakter i din adressbok att lĂ€gga till dig i grupper. ‘Ingen’ betyder att du mĂ„ste godkĂ€nna varje grupp som du Ă€r inbjuden till, medan ‘alla’, som namnet antyder, lĂ„ter nĂ„gon lĂ€gga till dig i grupper. Tack vare dessa nya funktioner kommer anvĂ€ndarna att ha mer kontroll över gruppsekretess och gruppmeddelanden de fĂ„r.

WhatsApp sÀger att dessa nya sekretessinstÀllningar kommer att börja rulla ut till nÄgra utvalda anvÀndare frÄn och med idag och kommer att vara tillgÀngliga för alla över hela vÀrlden under de kommande veckorna, men nÀmner inget specifikt datum. Detta Àr ett snyggt nytt tillskott för att bekÀmpa spridningen av falska nyheter och kommer att förhindra att anvÀndare lÀggs till grupper som de inte vill vara en del av. Företaget frÄn sent har fokuserat pÄ integritet och eliminerat spridningen av falska nyheter, sÀrskilt i Indien.

[Previous Story]Realme 3-försÀljningen passerar 5 lakh-enheter i Indien inom 3 veckor

[Next Story]Tecno CAMON i4 lanserades som den mest prisvÀrda smarttelefonen med tre bakre kameror i Indien