Windows 10-uppdatering kan stoppa Chrome Hogging RAM

Windows 10-uppdatering kan stoppa Chrome Hogging RAM

Vad du kan förvÀnta dig av Windows 10 maj 2020-uppdateringen

Windows Latest har rapporterat att den senaste uppdateringen anvĂ€nder en “SegmentHeap” -förbĂ€ttring, som Microsoft definierar som en “modern heapimplementering som i allmĂ€nhet kommer att minska din [app’s] övergripande minnesanvĂ€ndning. ” ÖversĂ€ttning? Mjukare prestanda, Ă€ven nĂ€r du har flera webblĂ€sarflikar öppna.

MÀngden RAM-minskning för varje webblÀsare varierar. För vissa anvÀndare kommer Windows 10-uppdateringsfunktionen att ge en mycket smidigare anvÀndarupplevelse, medan andra kanske inte ser nÄgon skillnad alls.

Om uppdateringen lyckas förbĂ€ttra Chromes prestanda kommer det att fixa ett lĂ„ngvarigt klagomĂ„l med webblĂ€saren – att det saktar ner ditt system genom att hamstra RAM.

Vissa har varnat för att den hÀr uppdateringen ocksÄ kan slÄ tillbaka pÄ Microsoft, eftersom företaget har konkurrerat mot Chrome med sin Edge-webblÀsare under ganska lÄng tid.

Även om dess anstrĂ€ngningar att Ă„teruppliva Edge hittills har varit framgĂ„ngsrika – blev webblĂ€saren snabbt den nĂ€st mest populĂ€ra skrivbordsblĂ€ddraren efter bara nĂ„gra mĂ„nader och besegrade Firefox.

Men det Ă€r inte alla goda nyheter. Google har nyligen bekrĂ€ftat att sedan lanseringen av Microsofts uppdatering av Windows 10 ‘maj 2020’ har vissa Chrome-anvĂ€ndare svĂ„rt att vara inloggad, synkronisera data, lagra kakor och komma ihĂ„g lösenord. Det skapas ocksĂ„ rapporter med data om Chrome-tillĂ€gg frĂ„n tredje part – eller ibland till och med att radera tillĂ€gget helt.

Var ocksĂ„ medveten – Ă€ven om denna tekniska förĂ€ndring förvĂ€ntas göra anvĂ€ndarupplevelsen mycket mer flytande, kommer den bara att fungera pĂ„ Windows 10 version 2004 eller nyare.