Windows Sandbox Àr ett nytt sÀtt att köra otillförlitliga appar utan att riskera ett virus

Windows Sandbox Àr ett nytt sÀtt att köra otillförlitliga appar utan att riskera ett virus

Du kan aldrig vara för försiktig nÀr det gÀller att öppna filer eller e-postbilagor frÄn opÄlitliga kÀllor. Bara ett felaktigt klick kan fÄ katastrofala resultat, varför mÄnga mÀnniskor som inte Àr helt bekvÀma med tekniken Àr sÄ ovilliga att prova allt de inte har gjort tidigare pÄ sina persondatorer. Det Àr verkligen en sorglig situation, men Microsoft (skapare av en av de mest utsatta plattformarna genom tiderna) har en spÀnnande lösning.

Den hÀr veckan introducerade Microsoft en ny funktion som heter Windows Sandbox som gör det möjligt för Windows 10-anvÀndare att köra appar i en isolerad skrivbordsmiljö utan att riskera nÄgra lÄngsiktiga negativa effekter pÄ sin dator. Programvara installerad pÄ Windows Sandbox förblir i sandlÄdan och raderas för alltid nÀr programmet stÀngs.

Planerad att anlĂ€nda 2019 pĂ„ Windows 10 Pro och Enterprise (men konstigt inte pĂ„ Home) kommer Windows Sandbox att byggas in i operativsystemet – med andra ord behöver du inte ladda ner ett extra program. Varje gĂ„ng du kör det motsvarar det att köra en helt ren kopia av Windows 10, och ingenting kvarstĂ„r nĂ€r du stĂ€nger den. Men som du kan förestĂ€lla dig krĂ€ver en viss datorkraft att köra en separat förekomst av Windows 10 pĂ„ din dator.

HÀr Àr alla förutsÀttningar för att anvÀnda Windows Sandbox pÄ din Windows 10-enhet:

Windows 10 Pro eller Enterprise build 18305 eller senare AMD64-arkitektur Virtualiseringsfunktioner aktiverade i BIOS Minst 4 GB RAM (8 GB rekommenderas) Minst 1 GB ledigt diskutrymme (SSD rekommenderas) Minst 2 CPU-kÀrnor (4 kÀrnor med hypertrÄd rekommenderas)

Det hÀr Àr grunderna, men se till att besöka Microsofts blogginlÀgg om Windows Sandbox om du vill ta ett djupare dyk i de tekniska detaljerna bakom funktionen och lÀra dig hur det hela fungerar.