WWDC 2019: Apple macOS Catalina meddelade, inleder posten efter iTunes

WWDC 2019: Apple macOS Catalina meddelade, inleder posten efter iTunes

”MacOS Catalina tar in tre appar – nĂ€mligen musik, tv och podcast – ersĂ€tt den Ă„ldrande iTunes-appen”

PÄ WWDC 2019-utvecklarkonferensen har Apple introducerat nÀsta stora utgÄva för Mac-utbudet av stationÀra och bÀrbara datorer, som heter macOS Catalina. Som förvÀntat har Apple introducerat ny musik-, tv- och podcast-app med den senaste utgÄvan och dödat iTunes under processen. Musikappen ger fÀrgglada ikoner och integrerar Apple Music och anvÀndarnas lokala bibliotek under ett enda tak. Sync har flyttats till sidofÀltet i Finder för enkel Ätkomst. Podcast-appen ser nÀstan ut som Music-appen och den anvÀnder maskininlÀrning för att indexera podcast-innehÄll sÄ att du kan söka och hitta det du ser snabbare.

Dessutom har Cupertino-jĂ€tten introducerat en ny TV-app med separata sektioner för Titta nu “,” Filmer “,” TV-program “,” Barn “och” Bibliotek. ” Detta innebĂ€r att Apple skiljer anvĂ€ndarens bibliotek frĂ„n onlineinnehĂ„llet. Den nya TV-appen stöder 4K HDR-uppspelning med HDR10 och Dolby Vision och Dolby Atmos-ljud som Ă„terges direkt frĂ„n MacBooks högtalare. Apple har introducerat en ny ‘Sidecar’ -funktion som lĂ„ter anvĂ€ndare anvĂ€nda en iPad som en sekundĂ€r skĂ€rm för Mac och lĂ„ter dig ocksĂ„ anvĂ€nda iPad med en Apple Pencil som surfplattaingĂ„ng för Mac, vilket Ă€r snyggt. Appar som Final Cut Pro X, Adobe Illustrator och iWork stöder alla Sidecar till fullo.

macOS catalina

Dessutom introducerar macOS Catalina ocksĂ„ en funktion för röststyrning som lĂ„ter dig styra MacBooks och iPhones med röst. Det möjliggör diktering, redigering, omfattande navigering av grĂ€nssnittet, iOS-uppmĂ€rksamhetsmedvetenhet, bearbetning pĂ„ enheten och utnyttjar den senaste Siri röstigenkĂ€nningstekniken. Apple hĂ€vdar att alla röstkommandon Ă€r lagrade pĂ„ enheten. Separat har Apple introducerat en ny ‘Hitta min’-app pĂ„ macOS Catalina och iOS-enheter, som kommer att ersĂ€tta Hitta min telefon och Hitta mina vĂ€nner-appar. Det kan till och med upptĂ€cka enheter Ă€ven nĂ€r de inte Ă€r anslutna till internet med hjĂ€lp av andra Apple-enheter i nĂ€rheten. All information Ă€r krypterad och förblir anonym, sĂ€ger företaget.

Cupertino-jÀtten tar med sig en ny aktiveringslÄsfunktion till alla MacBooks med T2-chipet. Detta lÄser maskinen helt frÄn att installera eller radera data nÀr den blir stulen. Endast Àgaren kan lÄsa upp den med fördefinierade referenser. Det ger ocksÄ Screen Time, en annan iOS-funktion som lÄter anvÀndare hÄlla koll pÄ sina anvÀndningsvanor och hur mycket tid de spenderar pÄ varje app pÄ alla enheter. Foton-appen fÄr en ny blÀddringsvy, den uppdaterade pÄminnelser-appen tar sig ocksÄ till Catalina.

macOS catalina 2MacOS Catalina-stallet rullas senare i Är, medan utvecklarens beta kommer ut idag. Apple tillkÀnnagav Project Catalyst som lÄter utvecklare skapa Mac-appar baserat pÄ ramarna för iPad-appar. Catalyst kommer att finnas tillgÀngligt för utvecklare idag med macOS Catalina.