WWDC 2019: Apple tillkÀnnager iOS 13 med mörkt lÀge, Siri-förbÀttringar, nya AR-upplevelser och mer

iOS 13 beta har ett kritiskt fel som kan avslöja alla dina lösenord

”IOS 13 Ă€r Apples nĂ€sta generations mobila operativprogramvara som kommer förinstallerad med iPhone-modellerna frĂ„n 2019”

PĂ„ WWDC 2019-utvecklarkonferensen har Apple meddelat iOS 13, som förvĂ€ntat. Cupertino-jĂ€tten sĂ€ger att det Ă€r den största uppdateringen nĂ„gonsin med massor av nya saker. I linje med mĂ„nga rykten och lĂ€ckor har Apple Ă€ntligen introducerat ‘Dark Mode’ för iPhones med iOS 13, tillsammans med nya funktioner som röststyrning, ett svepande tangentbord, en moderniserad PĂ„minnelser-app och förbĂ€ttrad Apple Maps. Precis som tidigare iterationer kommer iOS 13 att gĂ„ till iPhones i höst, men inte för iPads eftersom iPadOS kommer att ta hand om Apple-tabletter frĂ„n och med nu. iOS 13 kommer att stödja iPhone 6s och uppĂ„t samt den nya 7: e fĂ„ iPod touch.

IOS 13 mörkt lÀge

FrĂ„n och med det efterlĂ€ngtade mörka lĂ€get visar iOS 13 ett mörkt tema i nyheterna, kalendern, anteckningarna, iMessages, foton, delarket och musikapparna. Tangentbordsappen kommer ocksĂ„ att stödja mörkt tema, och det ger Ă€ntligen “Quick Path” -rörelsen att skriva. Meddelandena Ă€r nu mer transparenta. Tack vare det fĂ€rre antalet pixlar som avfyras, sĂ€rskilt pĂ„ OLED-skĂ€rmarna pĂ„ de mer premium iPhone-modellerna, kan vi ocksĂ„ förvĂ€nta oss nĂ„gra batteribesparingar frĂ„n det nya mörka lĂ€get.

Apples nya ljuddelningsfunktion lÄter dig dela lÄtar till tvÄ uppsÀttningar AirPods med bara en droppe. PÄ samma sÀtt, om du tar din iPhone nÀrmare HomePod smart högtalare, kommer den automatiskt att lÀmna ut ljudet som spelas och HomePod anpassas Àntligen till varje anvÀndare. iOS 13 ger tidssynkroniserade texter i musik, Mail-appen fÄr ny formatering pÄ skrivbordet och teckensnitt, och Notes-applikationen har nu delade mappar för att enkelt dela med vÀnner. I appen Foton kan anvÀndare redigera videor. iOS 13 introducerar en ny Portrait Lighting-effekt som möjliggör justering av ljusnivÄ pÄ studionivÄ.

iOS 13

Det nya Apples mobila operativsystem introducerar ocksÄ en hel del nya sekretessfunktioner, inklusive möjligheten att dela platsinformation med appar bara en gÄng, och kommer ocksÄ att skicka varningar om eventuell bakgrundsspÄrning. Apple begrÀnsar appar frÄn att anvÀnda Wi-Fi eller Bluetooth för att sluta sig till anvÀndarnas platsdata. Apple hÀvdar att Face ID-upplÄsning ocksÄ Àr 30 procent snabbare nu och appens öppningshastighet Àr 2x snabbare. iOS 13 introducerar ocksÄ ett nytt arkiv för delningsförslag, som lÄter anvÀndare dela innehÄll snabbare med frekventa kontakter.

PĂ„ datasekretessfronten har Apple introducerat en ny “Logga in med Apple” -knappen för webbplatser eller appar som krĂ€ver inloggning. Detta syftar till att vara ett alternativ till de populĂ€ra inloggningsalternativen för Google och Facebook. Apple hĂ€vdar att detta Ă€r snabbt och sĂ€kert och anvĂ€ndare kan ocksĂ„ autentisera med Face ID. Dessutom, för de appar som begĂ€r personlig information, har anvĂ€ndarna valet att dela sina originaldetaljer eller kan lĂ„ta Apple generera en slumpmĂ€ssig e-postadress som vidarebefordras till din e-post. All data lagras pĂ„ enheten. Dessa slumpmĂ€ssiga e-postadresser kan inaktiveras nĂ€r som helst och de fungerar ocksĂ„ pĂ„ webben.

Siri

Med iMessage-appen kan du enkelt dela namn och foton, sÄ nÀr du smsar dem visas namnen och foton automatiskt. IMessage-appen fÄr ocksÄ nya sminktillbehör och Memoji-klistermÀrken, som i grunden Àr klistermÀrken för varje Memoji. Dessa stöds pÄ enheter med A9 och senare marker.

Som rapporterats tidigare har Apple byggt om Maps-appen frÄn grunden och hÀvdar att de har rest 4 miljoner mil som tÀcker ytan. Det fÄr en ny 3D Street View-stilöversikt för USA och nÄgra andra utvalda lÀnder och har avsnittet Favoriter och samlingar för att organisera platser och planera resor. De nya kartorna skulle lanseras i USA senare i Är och skulle vara tillgÀngliga pÄ utvalda marknader nÀsta Är.

Dessutom har Apple introducerat Siri-förbĂ€ttringar; Siri kan nu lĂ€sa meddelanden för dig sĂ„ snart de anlĂ€nder och kan snart svara med röstkommandon. Siri stöder nu live-radio med iHeartRadio, TuneIn och mer. Den nya ‘HomeKit Secure Video’ analyserar sĂ€kerhetskamerans bilder lokalt, krypterar och laddar upp data till iCloud.