WWDC 2019: Apple Watch fÄr dedikerad App Store med watchOS 6, tvOS ger support för flera anvÀndare

WWDC 2019: Apple Watch fÄr dedikerad App Store med watchOS 6, tvOS ger support för flera anvÀndare

“Den nya tvOS lĂ€gger till fleranvĂ€ndarsupport och nya upplevelser, medan watchOS 6 gör din Apple Watch till en mer fristĂ„ende bĂ€rbar”

Apple startade sin Ärliga Worldwide Developer Conference (WWDC) 2019 med tillkÀnnagivandet av de uppdaterade versionerna av tvOS och watchOS. Apple Watch kommer nu att fÄ sin egen App Store med watchOS 6 sÄ att du kan ladda ner appar till din smartwatch precis som iPads och iPhones. Det betyder att Apple Watch-apparna Àr oberoende av iPhone / iPad-apparna nu. tvOS, Ä andra sidan, spioneras för att ha helt nydesignat startskÀrmen, med en helskÀrmsförhandsgranskning bakom ikonerna, stöd för flera anvÀndare och mer.

WWDC 2019 Apple watchOS

FrĂ„n och med watchOS 6 kommer Apple Watch-programvaran att förbĂ€ttra upplevelsen frĂ„n förra Ă„ret, men med fĂ„ nya fördelar som en serie nya klockor. De nya ansikten kommer att gĂ„ med i de befintliga, belysa den grafiska designen och rymma mer information. Bortsett frĂ„n detta har watchOS nu fler appar, inklusive en kalkylator, ljudböcker och stöder röstmemo. Dessa körs nu lokalt pĂ„ Apple Watch – utan att behöva ha en kompletterande app installerad pĂ„ den parade iPhone. De nya API: erna har gjorts för att strömma ljud direkt till Apple Watch samt lĂ€sa informationen under lĂ€ngre perioder Ă€n nĂ„gonsin tidigare. App Store lĂ„ter dig vidare blĂ€ddra, betala för och ladda ner appen direkt till din klocka.

WWDC 2019 watchOS_1

WatchOS 6 utökar ocksÄ sin hÀlsospÄrningsportfölj med mer aktivitetsinformation och sÀtt att övervaka din hörselförmÄga i bullriga miljöer. Det finns en funktion som kan berÀtta hur bullriga miljön Àr. Dessutom lÀgger Apple till en menstruationscykelspÄrningsfunktion för kvinnor att övervaka sin cykel och tillhörande information. Funktionen kommer ocksÄ till iPhones. WatchOS slÀpps för utvecklare frÄn och med idag, medan den offentliga lanseringen Àr planerad till hösten.

WWDC 2019 Apple tvOS

NĂ€r vi pratar om tvOS har den uppdaterats med stöd för flera anvĂ€ndare, ett nytt kontrollcenter och en ny Apple TV-startskĂ€rm med förhandsvisning av helskĂ€rm. Det senare fĂ„r folk att börja titta pĂ„ förestĂ€llningarna utan att klicka pĂ„ det. Apple Music förbĂ€ttras ocksĂ„ med det nya operativsystemet, det kan nu visa sĂ„ngtexter synkroniserat med musiken och mycket mer. Slutligen erbjuder tvOS mer stöd för spelkontroller med Xbox One S och PlayStation Dual. “Att kunna anvĂ€nda Xbox- och PS4-kontroller med Apple Tv Ă€r vildt,” Apples VD Tim Cook sa vid evenemanget.