WWDC 2019: Mac Pro med Intel Xeon-processor, upp till 1,5 TB RAM tillkÀnnaget tillsammans med Pro Display XDR-skÀrm

WWDC 2019: Mac Pro med Intel Xeon-processor, upp till 1,5 TB RAM tillkÀnnaget tillsammans med Pro Display XDR-skÀrm

“Mac Pro Ă€r Apples kraftfullaste dator hittills, med massiv kylflĂ€ns för kylning och Afterburner för avancerad videoredigering och bearbetning”

Apple överraskade nĂ€stan alla pĂ„ WWDC 2019 med lanseringen av Mac Pro, som kommer att ersĂ€tta den papperskorgen som den introducerade för nĂ€stan sex Ă„r sedan. Det Cupertino-baserade företaget tog ocksĂ„ omslaget frĂ„n maskinen tillsammans med dess programvara för iOS, watchOS, tvOS och iOS 13. Nya Mac Pro har fĂ„tt en helt ny design och Ă€r Apples mest kraftfulla dator till dags dato, med Intel Xeon 28-kĂ€rnprocessorn som Ă€r kĂ€rnan, en enorm kylflĂ€ns för kylning, “VĂ€rldens mest kraftfulla grafikkort,” och Afterburner för videoredigering med 8K-upplösning. Utöver detta introducerade Apple ocksĂ„ sin 32-tums Pro Display XDR-skĂ€rm vid konferensen.

Apple Mac Pro

Apple Mac Pro fĂ„r en rostfri design med “360-graders” Ă„tkomst, “ostgaller” -styling och struktur för modularitet och flexibilitet. Som nĂ€mnts ovan har PC: n Intel Xeon-processor som kĂ€nner i sin kĂ€rna, med 300 W kraft och enormt kylstöd sĂ„ att den kan köras “obegrĂ€nsad.” Maskinen levereras med upp till 1,5 TB systemminne och 8 interna PCI-kortplatser, varav fyra Ă€r dubbelt breda. 3,5 mm hörlursuttaget tillsammans med andra anslutningsalternativ som 2x Thunderbolt 3-portar och 2x USB-A-portar har inkluderats pĂ„ Mac Pro 2019.

Apple Mac Pro

Det finns ”Infinity-tyglĂ€nk” som sĂ€gs ge data 5 gĂ„nger snabbare Ă€n PCI-bussen – eller 10 gĂ„nger om du anvĂ€nder dubbla moduler. Apple har ocksĂ„ inkluderat ett nytt kort som heter “Afterburner” pĂ„ Mac Pro, som Ă€r utformat för att pĂ„skynda videoredigering och hantera “tre strömmar av ProRes-videokomprimeringsformat med upp till 8K-upplösning.”

Apple sÀger att du kan specificera det med AMDs Radeon Pro Vega 2 eller Radeon Pro Vega 2 Duo, varav den senare skulle ge dig fyra GPU: er totalt. Mac Pro: s strömförsörjning maximerar 1,4 kW. Den har tre stora flÀktar pÄ framsidan, precis bakom det nya aluminiumgallret, som sÀgs blÄsa luft över systemet med en hastighet av 300 kubikfot per minut. En flÀkt följer ocksÄ med systemet, vilket Apple hÀvdar kommer att vara tyst. För att göra Mac Pro bÀrbar kan du specificera Mac Pro med valfria hjul.

Apple Mac Pro-priset börjar pÄ $ 5,999 (~ Rs 4,14,486) för 32 GB minne, en oktakÀrnig Intel Xeon-processor, Radeon Pro 580X-grafik och en 256 GB SSD. Det kommer att sÀljas senare i höst i USA.

Apple Pro Display XDR

NĂ€r det gĂ€ller den nya Apple Pro Display XDR-skĂ€rmen har den en 32-tums 6K Retina-skĂ€rm och en prislapp pĂ„ $ 4,999 (~ Rs 3,45,400). Den har samma “ostgaller” -styling pĂ„ baksidan som Mac Pro. Pro Stand kommer att sĂ€ljas för ytterligare $ 999 (~ Rs 70.000) och kommer att finnas tillgĂ€ngligt senare i höst.

Apple Pro Display XDR har ocksÄ P3 och 10-bitars fÀrglÀgen inbyggda i den för referens. SkÀrmen Àr cirka 40 procent större Àn panelen pÄ iMac 5K-skÀrmen och har en antireflekterande belÀggning. Panelen kan nÄ 1000-nits ljusstyrka vid helskÀrmsljusstyrka pÄ obestÀmd tid och nÄ en topp pÄ 1600 nits. Den finns ocksÄ i ett matt fÀrgalternativ, som företaget kallar nanotekstur. Apple har ocksÄ inkluderat ett fint stativ pÄ denna skÀrm, som fÄr bÄde lutning och höjdjustering. SkÀrmen kan ocksÄ tas bort frÄn stativet och monteras med ett VESA-fÀste. Den har Thunderbolt 3 för anslutning och fungerar ocksÄ bra med HDR-bilder och bilder.