WWDC20 kommer fortfarande att vara samma femdagarsevenemang, bara online

WWDC20 kommer fortfarande att vara samma femdagarsevenemang, bara online
I sammanhanget: Förra mÄnaden satte Apple ett datum den 22 juni för sitt WWDC20-evenemang. Det hade dock inte mycket mer information, till exempel ett presentationsschema eller hur lÀnge den vanligtvis fem-dagars konferensen skulle pÄgÄ. Det slÀppte lineupen idag, och det ser ut som att det inte Àr mycket annorlunda Àn att vara online.

PĂ„ torsdag uppdaterade Apple oss med mer information, som utlovat, om sin Worldwide Developers Conference (WWDC) planerad till senare denna mĂ„nad. I korthet sĂ€ger teknikjĂ€tten att den kommer att hĂ„lla en huvudadress och en “plattformsstat för unionen.” Det kommer ocksĂ„ att finnas mer Ă€n 100 ingenjörssessioner, nya utvecklarforum, 1-mot-1-laboratorier med Apple-ingenjörer och mycket mer.

Apple sÀger att den 31: a Ärliga WWDC kommer att vara den största hittills, Àven om den Àr online först i Är. Det fanns en del oro för att konferensen skulle vara kortare Àn de tidigare pÄ grund av det praktiska formatet. Emellertid kommer evenemanget fortfarande att vara en femdagarsaffÀr som börjar 22 juni kl 10 PDT och löper fram till 26 juni.

Den första dagen kommer Apple att hÄlla sin Special Event Keynote, dÀr den kommer att avslöja nÄgra nya utvecklarverktyg som kommer senare i Är och uppdateringar för befintliga. Presentationen kommer att sÀndas frÄn Apple Park i Cupertino, Kalifornien.

Dag tvÄ Àr Apples plattformstillstÄnd i unionen som börjar klockan 14 PDT. Ledande ingenjörer kommer att diskutera de senaste framstegen för iOS, iPadOS, macOS, tvOS och watchOS. Till skillnad frÄn nyckeln kommer sÀndningen av unionen inte att sÀndas pÄ YouTube. Det kommer endast att finnas tillgÀngligt pÄ begÀran pÄ Apple Developer-appen och Apple Developer-webbplatsen.

FrÄn 23 juni till 26 juni kommer Apple att vara vÀrd för tekniska sessioner och 1-mot-1-laboratorier. Ingenjörssessionerna kommer att fokusera pÄ det senaste inom appdesign och Àr avsett att lÀra utvecklare hur man utnyttjar den senaste tekniken. Dessa kommer inte att vara live. De Àr förinspelade och lÀggs ut klockan 10 varje dag. Med mer Àn 100 sessioner Àr det mer Àn 33 lektioner per dag.

1-mot-1-laboratorierna Àr endast efter överenskommelse. De gör det möjligt för utvecklare att nÀstan sitta ner med Apples ingenjörer för att fÄ teknisk rÄdgivning och vÀgledning för att anvÀnda de senaste innovationerna pÄ Apples plattformar. Utrymmet för dessa sessioner Àr begrÀnsat av uppenbara skÀl.

Apple nÀmnde ocksÄ att de skulle tillkÀnnage finalisterna i Swift Student Challenge den 16 juni. Utmaningen Àr ett initiativ som uppmuntrar unga utvecklare i alla Äldrar att visa vad de kan med Apples Swift-programmeringssprÄk.

Utvecklare uppmanas starkt att ladda ner Apple Developer-appen eftersom företaget kommer att slÀppa ytterligare information fram till evenemanget uteslutande via appen.

Bildkredit: WWDC Laptop av nikkimeel, WWDC Crowd av Peppinuzzo