WWDC20 kommer fortfarande att vara samma femdagarsevenemang, bara online

WWDC20 kommer fortfarande att vara samma femdagarsevenemang, bara online
I sammanhanget: Förra månaden satte Apple ett datum den 22 juni för sitt WWDC20-evenemang. Det hade dock inte mycket mer information, till exempel ett presentationsschema eller hur länge den vanligtvis fem-dagars konferensen skulle pågå. Det släppte lineupen idag, och det ser ut som att det inte är mycket annorlunda än att vara online.

P√• torsdag uppdaterade Apple oss med mer information, som utlovat, om sin Worldwide Developers Conference (WWDC) planerad till senare denna m√•nad. I korthet s√§ger teknikj√§tten att den kommer att h√•lla en huvudadress och en “plattformsstat f√∂r unionen.” Det kommer ocks√• att finnas mer √§n 100 ingenj√∂rssessioner, nya utvecklarforum, 1-mot-1-laboratorier med Apple-ingenj√∂rer och mycket mer.

Apple säger att den 31: a årliga WWDC kommer att vara den största hittills, även om den är online först i år. Det fanns en del oro för att konferensen skulle vara kortare än de tidigare på grund av det praktiska formatet. Emellertid kommer evenemanget fortfarande att vara en femdagarsaffär som börjar 22 juni kl 10 PDT och löper fram till 26 juni.

Den första dagen kommer Apple att hålla sin Special Event Keynote, där den kommer att avslöja några nya utvecklarverktyg som kommer senare i år och uppdateringar för befintliga. Presentationen kommer att sändas från Apple Park i Cupertino, Kalifornien.

Dag två är Apples plattformstillstånd i unionen som börjar klockan 14 PDT. Ledande ingenjörer kommer att diskutera de senaste framstegen för iOS, iPadOS, macOS, tvOS och watchOS. Till skillnad från nyckeln kommer sändningen av unionen inte att sändas på YouTube. Det kommer endast att finnas tillgängligt på begäran på Apple Developer-appen och Apple Developer-webbplatsen.

Från 23 juni till 26 juni kommer Apple att vara värd för tekniska sessioner och 1-mot-1-laboratorier. Ingenjörssessionerna kommer att fokusera på det senaste inom appdesign och är avsett att lära utvecklare hur man utnyttjar den senaste tekniken. Dessa kommer inte att vara live. De är förinspelade och läggs ut klockan 10 varje dag. Med mer än 100 sessioner är det mer än 33 lektioner per dag.

1-mot-1-laboratorierna är endast efter överenskommelse. De gör det möjligt för utvecklare att nästan sitta ner med Apples ingenjörer för att få teknisk rådgivning och vägledning för att använda de senaste innovationerna på Apples plattformar. Utrymmet för dessa sessioner är begränsat av uppenbara skäl.

Apple nämnde också att de skulle tillkännage finalisterna i Swift Student Challenge den 16 juni. Utmaningen är ett initiativ som uppmuntrar unga utvecklare i alla åldrar att visa vad de kan med Apples Swift-programmeringsspråk.

Utvecklare uppmanas starkt att ladda ner Apple Developer-appen eftersom företaget kommer att släppa ytterligare information fram till evenemanget uteslutande via appen.

Bildkredit: WWDC Laptop av nikkimeel, WWDC Crowd av Peppinuzzo