Wynk Tube tar pÄ sig YouTube Music med gratis lÄtar och musikvideor för Airtel-anvÀndare

Wynk Tube tar pÄ sig YouTube Music med gratis lÄtar och musikvideor för Airtel-anvÀndare

“Wynk Music-appen har ett lokalt sprĂ„kgrĂ€nssnitt som kommer med curation för indiska anvĂ€ndare”

Den Airtel-Àgda musikströmningsplattformen Wynk Music tillkÀnnagav pÄ tisdagen lanseringen av sin senaste musikapp, Wynk Tube. Wynk Tube Àr en lÀtt Android-app, speciellt designad för nybörjare och mellanklass-smartphones. Wynk Tube kommer att erbjuda anvÀndare tillgÄng till över 40 lakh-lÄtar och musikvideor, över indiska och internationella sprÄk.

Appen har ett lokalt sprÄkgrÀnssnitt som kommer med curation för indiska anvÀndare. Med den hÀr nya appen riktar Wynk sig till anvÀndare i Tier-2 och Tier-3 stÀder i Indien. Wynk Tube har en filstorlek pÄ cirka 6 MB och Àr Android Go-kompatibel.

Det ger tillgÄng till alla lÄtar som för nÀrvarande finns i Wynks bibliotek, med ytterligare funktioner för offline-streaming. OfflineÄtkomst och nedladdningar Àr gratis för alla Airtel-abonnenter, med en avgift pÄ 99 Rs per mÄnad för icke-Airtel-anvÀndare efter en 30-dagars testperiod.

wynk-tube-skÀrmdumpar

Sameer Batra, VD – InnehĂ„ll och appar pĂ„ Airtel, vid lanseringen av Wynk Tube, berĂ€ttade 91mobiler att Wynk Tube för nĂ€rvarande Ă€r en enda Android-produkt och det finns inga planer pĂ„ att lanseras pĂ„ iOS nĂ€r som helst. Han sa ocksĂ„ att Wynk arbetar med alla indiska och internationella underhĂ„llningsetiketter – verksamma i Indien – för att ta med videor till den nya Wynk Tube-appen.

Medan appen har lanserats pĂ„ Google Play pĂ„ tre sprĂ„k – Hindi, Bhojpuri och Punjabi – sĂ€ger Batra att företaget arbetar med att fĂ„ nĂ€stan alla större indiska sprĂ„k till mixen inom de nĂ€rmaste veckorna. Wynk Tube kommer att anvĂ€nda samma sökalgoritm som i den ursprungliga Wynk Music-appen för att föreslĂ„ liknande lĂ„tar och musikvideor till anvĂ€ndarna. Appen kommer ocksĂ„ att upptĂ€cka nedladdade lĂ„tar pĂ„ din telefon och presentera dem för dig i ett liknande format, tillsammans med sitt eget innehĂ„llsbibliotek.

Wynk Tube verkar vara ett försök att ta pÄ sig bÄde YouTube Music och Jio med tvÄ olika tillvÀgagÄngssÀtt. Det vill fÄnga musikvideostreaming-publiken i mindre indiska stÀder och stÀder, nÄgot som YouTube Music strÀvar efter att uppnÄ. Det kommer ocksÄ att uppmuntra anvÀndare som inte Àr Airtel att byta till Airtel, vilket ger dem ett vÀrdetillÀgg utan kostnad. Detta liknar vad Reliance Jio gör med sin inhemska svit med appar.