‘Xiaomi Express’ moniker som √§r varum√§rkesm√§rkt av Xiaomi, kan vara f√∂r en ny leveranstj√§nst

'Xiaomi Express' moniker som är varumärkesmärkt av Xiaomi, kan vara för en ny leveranstjänst

“Xiaomi kan ocks√• anv√§nda namnet p√• Mi Express-kiosker som det nyligen lanserades i Indien”

Kinesisk smarttelefontillverkning, Xiaomi, har ans√∂kt om varum√§rket med namnet ‘Xiaomi Express. F√∂retaget ans√∂kte om varum√§rket i augusti f√∂rra √•ret hos China Trademark Office. Enligt rapporterna inkluderade varum√§rket klasser som tar hand om paketleverans, informations√∂verf√∂ring, telekommunikationstj√§nster, chattrumstj√§nster, radio- och tv-s√§ndningar, e-posttj√§nster, transport av varor, lagring av varor, distribution av el, researrangemang och information , parkeringsm√∂jligheter och tillhandah√•llande av internet√•tkomst till anv√§ndare.

Det är många klasser, men hittills har Xiaomi bara fått godkännande för klass 38 och klass 39, som står för informationsöverföring och leverans av paket. Uttrycket Xiaomi Express kan användas för vad som helst, men det skulle vara mest lämpligt för en snabb leveransservice för produkter. Godkännandet för klass 9, klass 35 och klass 42 väntar fortfarande. Alla tjänster som nämns i föregående stycke omfattas dock av klass 38 och klass 39.

Xiaomi-logotyp

Förra månaden lanserade Xiaomi ett dags expressleveransalternativ för Mi.com-kunder i Indien. Tjänsten var tillgänglig för över 150 städer över hela landet. Det är mycket troligt att den här tjänsten skulle kallas Xiaomi Express eftersom det inte finns något officiellt namn för det ännu. Allt detta är fortfarande spekulationer, men vad mer skulle du använda termen Express för? En annan användning för termen skulle vara för de nyligen lanserade Mi Express-kioskerna i Indien.

Xiaomi i Indien lanserade nyligen varuautomater som är laddade med Mi-, Redmi- och POCO-produkter som smartphones, laddare, kablar, hörlurar, fodral, elbanker etc. Medan företaget för närvarande kallar dem Mi Express-kiosker, kan dessa också vara ommärkt som Xiaomi Express. Som nämnts är dessa för närvarande endast tillgängliga i Indien, men varumärket kan planera att lansera detsamma i sitt hemland Kina.

Företaget kan snart meddela detta och först då vet vi om det heter Xiaomi Express eller något annat. Vi får vänta och ta reda på det. Oavsett fall vill Xiaomi ytterligare diversifiera sin verksamhet.