Xiaomi har uppenbarligen gett upp sig för att konkurrera med Apple

Xiaomi har uppenbarligen gett upp sig för att konkurrera med Apple

Sedan Apple introducerade vÀrlden för lite mer Àn ett decennium sedan har Apple visat att smarttelefonspelet Àr deras dominerande. Medan Android-telefoner i alla former och storlekar gör sitt bÀsta för att konkurrera med teknikjÀtten, lÀmnas Samsung, LG och dussintals andra smarttelefonproducenter ofta i dammet nÀr det gÀller försÀljning. Och ett företag har beslutat att det Àr dags att anamma det.

Xiaomi, det kinesiska elektronikföretaget med huvudkontor i Peking, Ă€r pĂ„ vĂ€g att lansera sin senaste smartphone. Som företagets första Android One-enhet kommer Xiaomi Mi A1 att köra Android-programvara utan behov av modifiering. Även om den inte kommer att finnas tillgĂ€nglig i USA kan du hitta smarttelefonen pĂ„ 40 olika internationella marknader, inklusive Mexiko, Indien, Singapore och mĂ„nga andra.

Att marknadsföra en ny enhet, sÀrskilt en som kan vara sÄ populÀr, kan vara ganska stressande. Spridar du det som en löpeld eller spelar du saker nÀra bröstet? LÀcker du information i förvÀg eller hÄller saker hemliga för att skapa spÀnning? TyvÀrr blir alla dessa strategier ofta bleka jÀmfört med den marknadsdynasti som Apple har skapat. SÄ Xiaomi bestÀmde sig för att det bÀsta sÀttet att marknadsföra sin nya enhet var att bara jÀmföra den med den senaste iPhone.

# MiA1 liknar en DSLR som passar i fickan med bÄde 12MP teleobjektiv + 12MP vidvinkelobjektiv som liknar iPhone 7 Plus! pic.twitter.com/r8xQZfDkm4

– Mi (@xiaomi) 5 september 2017

Det stĂ€mmer, Xiaomi Ă€r uppenbarligen en stark tro pĂ„ “om du inte kan slĂ„ dem, gĂ„ med dem” -mentalitet, eftersom deras senaste kampanj har tydligt hĂ€nvisat till deras konkurrens för att göra deras smartphone mer attraktiv. Visst, Xiaomi Mi A1 har en dubbel 12-megapixelkamera, en 5,5-tums skĂ€rm, 4 GB RAM, ett 3 080 mAh batteri, en metallkropp och en fingeravtryckssensor, som onekligen liknar iPhone 7 Plus, men det Ă€r inte verkligen poĂ€ngen.

De flesta smartphones Ă€r ganska lika, eftersom de Ă€r internetaktiverade, metalliska rektanglar som rymmer vĂ„ra sociala mediekonton. Och Ă€ven om imitation kan vara den mest uppriktiga formen av smicker, Ă€r det med ord frĂ„n Dodgeball tillkĂ€nnagivare Pepper Brooks, “en djĂ€rv strategi. LĂ„t oss se om det fungerar för dem. ”

LÀs mer om mobila enheter pÄ TechCo