Xiaomi kan omdesigna MIUI-statusfÀltet efter att anvÀndare klagar över ikonplacering

Xiaomi ser svindlande internationell tillvÀxt, minskar tillit till Kina

“AnvĂ€ndare av Xiaomi-telefoner med vattendroppskĂ„r Ă€r inte nöjda med hur de statiska ikonerna visas i statusfĂ€ltet”

Xiaomi verkar ha lite svÄrt med MIUI, sÀrskilt nÀr det gÀller de enheter som anvÀnder ett vattendroppskÄr för att hysa den frÀmre kameran. I vad mÄnga sÀkert anser vara en ganska obetydlig frÄga, eller kanske inte ens mÀrker alls, har mÄnga anvÀndare till synes klagat till Xiaomi att ikonerna i statusfÀltet för telefoner med hack Àr ganska orovÀckande.

I en tid med pre-notch-enheter brukade statusfÀltet vara ett odelat fÀlt som visade grafisk representation av instÀllningar som var aktiverade (eller inaktiverade) pÄ en telefon. Medan nÀtverksstatusen visades till vÀnster om fÀltet, visades klockan, batteristatus och alla andra instÀllningar och aviseringsikoner i sekvens, frÄn höger sida av fÀltet. Nu, med vattendroppskÄren som i huvudsak delar upp statusfÀltet i tvÄ lika stora halvor, har företag tvingats göra en ny omprövning.

MIUI-statusfÀltdesign

De som för nĂ€rvarande anvĂ€nder nĂ„gon av Xiaomis enheter med en vattendroppskĂ€rning kommer att mĂ€rka att istĂ€llet för att ikonerna staplas dynamiskt, finns det vissa ikoner, som tystnad och larm, som har utsetts till att visas pĂ„ vĂ€nster sida av skĂ„ran. SĂ„ledes, nĂ€r det inte finns nĂ„gra meddelanden att lĂ€sa eller sköta om, förblir den högra sidan av statusfĂ€ltet helt tom. Även om detta kommer att ha liten eller ingen konsekvens för mĂ„nga, tyckte en del av Xiaomis anvĂ€ndarbas att det var obehagligt för sina sinnen.

FrÄgan Àr ett fall av icke-intuitiv grÀnssnittsdesign, vilket Àr vad de klagande anvÀndarna har tagit upp i förgrunden. De som inte har haft nÄgot problem med den nuvarande designen har talat för det och sÀger att snarare Àn att behöva hitta en specifik ikon vid en ny plats varje gÄng, Àr det lÀttare att veta att mute status-meddelaren alltid kommer att ses för att lÀngst upp till vÀnster pÄ skÀrmen. För att göra det enkelt, var Xiaomi vÀrd för en omröstning pÄ sitt officiella forum i Kina och bad anvÀndare att rösta om de Àr nöjda med nuvarande statusfÀlt eller hellre vill se en dynamisk statusfÀlt.

I skrivande stund verkar fler anvĂ€ndare gynna det dynamiska statusfĂ€ltet. Även om detta inte bekrĂ€ftar nĂ„gonting direkt, blir det möjligt att om detta Ă€r den slutliga dom, skulle Xiaomi snart rulla ut den dynamiska statusfĂ€ltdesignen, som en del av en framtida MIUI-uppdatering.