Xiaomi Mi 9 fÄr 3D Air Gestures med ny MIUI betauppdatering

Xiaomi Mi 9 fÄr 3D Air Gestures med ny MIUI betauppdatering

“Enligt skĂ€rmdumpar av funktionen kommer 3D Air Gestures att lĂ€gga till fyra förinstĂ€llningar som anvĂ€ndare kan anvĂ€nda för att skapa gester med och komma Ă„t appar”

Xiaomi har enligt uppgift lanserat en ny funktion med sin MIUI-beta för Mi 9-flaggskeppssmartphonen i Kina. Enligt flera inlÀgg pÄ internet heter den nya funktionen 3D Air Gestures och erbjuder ett nytt sÀtt att öppna appar. Detta kan slÀppas pÄ den stabila MIUI-byggnaden för att göra Xiaomis telefoner mer intressanta. Naturligtvis skulle detta vara föremÄl för hur intressant du tycker att gesterna Àr, eftersom anvÀndningen av gester ofta verkar trÄkigare Àn anvÀndbar för mÄnga.

Som beskrivs i ett inlĂ€gg av XDA-utvecklare, 3D Air Gestures tillĂ„ter anvĂ€ndare att starta appar pĂ„ Mi 9-enheter som kör den senaste MIUI beta genom att dra C, M, W eller Z i luften. Medan ritning C startade kameraprogrammet konfigurerades W för TikTok. För att komma Ă„t gesten mĂ„ste startskĂ€rmen vara upplĂ„st redan pĂ„ en telefon som Xiaomi beslutar att rulla ut funktionen till. I skĂ€rmdumpen som delas av XDA frĂ„n det kinesiska MIUI beta-grĂ€nssnittet, beskrivningen lyder: ”Rita ett mönster i luften med din telefon för att öppna en app. Öppna din startskĂ€rm och rita ett av mönstren i luften med din telefon för att öppna valda appar.“

MIUI 3D-luftgester Àr fulla

FrÄn videor som delas av anvÀndare pÄ Twitter verkar funktionen ha integrerats ganska bra pÄ MIUI Chinese ROM. Funktionen anvÀnder troligen gyroskopet och accelerometern i Mi 9 för att möjliggöra igenkÀnning av nÀmnda gester, och med tanke pÄ att dessa tvÄ sensorer finns pÄ i stort sett vilken smartphone som helst, kan Xiaomi till och med vÀlja att introducera den ocksÄ i andra smartphones. Det Àr ocksÄ troligt att Àven om antalet förinstÀllningar skulle förbli konstanta, var och en av gesterna skulle kunna konfigureras av anvÀndaren, sÄ att anvÀndarna kan anpassa vilka appar de vill komma Ät via dessa gester.

Medan tanken pÄ att anvÀnda gester som snabba genvÀgar för att komma Ät appar har funnits under en tid, har mÄnga gester sett att de inte fungerar ordentligt eller konsekvent. Dessutom, nÀr man ser att startskÀrmen ska lÄsas upp innan nÄgon av dessa gester trÀder i kraft, blir det kontraproduktivt att anvÀnda gester nÀr en enkel tryckning rÀcker. Det ÄterstÄr att se hur Xiaomi implementerar den hÀr funktionen i sin stabila uppbyggnad och om de syftar till att lösa nÄgot tillgÀnglighetsproblem med 3D Air Gestures Àn att ha dem som enbart kosmetiska funktioner som fungerar som en snygg gimmick.