Xiaomi Mi 9 fÄr ny MIUI 10.2-uppdatering med nytt hack, kameraoptimeringar och mer

Xiaomi Mi 9 börjar fÄ MIUI baserat pÄ Android Q beta i Kina

“Med det nya skĂ„röverlĂ€gget har Mi 9 nu en vattendroppformad skĂ„ra istĂ€llet för den ursprungliga U-formade”

Redan innan dammet runt lanseringen av Xiaomi Mi 9 har löst sig har företaget gÄtt vidare och drivit en ny programuppdatering för det senaste flaggskeppet. Framför allt Àr höjdpunkten i den nya uppdateringen ett nydesignat hacköverdrag för smarttelefonen. Denna förÀndring orsakades av flera klagomÄl som registrerats av anvÀndare i Kina pÄ Xiaomi-forum. Bortsett frÄn detta ger uppdateringen ocksÄ kameraoptimeringar, AI-lÀgen och mer till luren.

Xiaomi Mi 9 första intryck06

AnmÀrkningsvÀrt kom Xiaomi Mi 9 ursprungligen med en skÀrmskÀrning, som var U-formad och mer i linje med Essential Phone PH-1. Den nya uppdateringen gör det dock möjligt för anvÀndare att vÀlja ett mer diskret och estetiskt droppskÄr, som finns pÄ OnePlus 6T. Den nya uppdateringen lanseras bara i Kina för nÀrvarande, uppenbarligen, och Àr ocksÄ tillgÀnglig för nedladdning. Den nya programvaran har version nummer 10.2.11.0 och Àr 2,4 GB i storlek. AnvÀndarna av den globala varianten mÄste vÀnta lite lÀngre pÄ att fÄ den nya programuppdateringen. Bortsett frÄn notch-overlayet ger uppdateringen kamerakvalitetsoptimeringar, nya AI-lÀgen och en shoot-on-motion-funktion för videoinspelning.

Mi 9-uppdatering

För att sammanfatta, Xiaomi Mi 9 pryder en 6,39-tums AMOLED-skÀrm med full HD + upplösning. Handenheten har ett imponerande förhÄllande mellan skÀrm och kropp pÄ 90,7 procent och skyddas av Corning Gorilla Glass 6 pÄ bÄda sidor. Displayen integrerar ocksÄ femte generationens fingeravtryckslÀsare pÄ skÀrmen för sÀkerhet. Handenhetens prestanda drivs av flaggskeppet Qualcomm Snapdragon 855 SoC, stöds av Adreno 640 GPU och Game Turbo Mode.

I kameravdelningen har smarttelefonen en 48MP + 12MP + 16MP-instÀllning pÄ baksidan och en 20MP-shooter pÄ framsidan. Slutligen startar Xiaomi Mi 9 MIUI 10 baserat pÄ Android Pie och drivs av ett 3300 mAh batteri. Det finns ocksÄ stöd för 27W snabb laddning.