Xiaomi Mi 9 första intryck: innovation möter prisvÀrdhet

Xiaomi Mi 9 börjar fÄ MIUI baserat pÄ Android Q beta i Kina

“VĂ„ra första intryck av Xiaomis senaste flaggskepp, Mi 9”

Timmar innan Samsung presenterade sitt efterlÀngtade Galaxy S10-sortiment gick Xiaomi pÄ scenen och tillkÀnnagav sitt senaste prisvÀrda flaggskepp i form av Mi 9. Som det Àr fallet med de flesta av företagets flaggskepp Àr Mi 9 laddad till randen med avancerade specifikationer och Àr prissatt ganska konkurrenskraftigt ocksÄ. Jag lyckades fÄ tag pÄ en enhet pÄ MWC Barcelona och efter att ha tillbringat lite tid med det hÀr Àr vad jag gör av det.

Xiaomi Mi 9 första intryck13

Inga överraskningar hĂ€r – Xiaomi Mi 9 har ocksĂ„ konstruerats med en blandning av glas och metall, toppad av en skimrande, gradientfinish som företaget kallar det ‘holografiska spektrumet’. Även om att anvĂ€nda glas för att konstruera en smartphone har blivit normen för dagen, mĂ„ste jag erkĂ€nna att Mi 9 drar av det bĂ€ttre Ă€n de flesta. NĂ€r det gĂ€ller fĂ€rger kommer handenheten i attraktiva nyanser av Sapphire Blue, Piano Black och Lavender Purple, men Xiaomi presenterade ocksĂ„ en transparent version av enheten och jag kan redan se den flyga frĂ„n hyllorna – det ser sĂ„ bra ut.

Xiaomi Mi 9 första intryck11Handenheten har underbara kurvor mot baksidan som smÀlter sömlöst in i ramen och ger enheten ett fantastiskt grepp. Dessutom har smarttelefonen avfasade kanter, Àr ganska snygg pÄ 7,61 mm och vid 173 g Àr den inte för tung ocksÄ. DÀrför behöver du inte oroa dig för att enheten skapar en besvÀrlig utbuktning eller biter i lÄren nÀr den ligger i dina fickor. Jag var ganska besviken över nÀrvaron av haloringen pÄ teleobjektivet, vilket ger lite karaktÀr till smarttelefonens design. NÀr det gÀller utseendet har Xiaomi en showstopper i sina hÀnder.

För portar och knappar levereras Mi 9 med en strömbrytare och en volymvippa pÄ sin högra ryggrad. NÀr det gÀller fingeravtryckssensorn har Xiaomi utrustat Mi 9 med en fingeravtryckssensor pÄ skÀrmen. Jag kunde inte testa sensorns noggrannhet pÄ utstÀllningsgolvet, men Xiaomi hÀvdar att den Àr snabbare Àn föregÄende generationens sensorer pÄ skÀrmen eftersom den anvÀnder en större yta för att lÀsa utskrifterna.

Xiaomi Mi 9 första intryck06

Kommer till skÀrmen, har Mi 9 en 6,39-tums FHD + AMOLED-panel med ett vattendroppskÄr. Medan Xiaomi har lyckats ta upp förhÄllandet mellan skÀrm och kropp frÄn förra Ärets Mi 8, bör de som letar efter en verklig ramlös upplevelse gÄ vidare till mina första intryck av Mi Mix 3. Med detta sagt, panelen pÄ Mi 9 Àr ganska bra och den uppvisar livfulla nyanser, djupa kontrastnivÄer och en maximal ljusstyrka pÄ 600 nits. Jag kÀnner fortfarande att det inte Àr i samma liga som vad du skulle fÄ med en Galaxy S10, men det kommer fortfarande att ge ett utmÀrkt fönster att konsumera media pÄ.

Xiaomi Mi 9 första intryck14

NÀr det gÀller specifikationer stöds smarttelefonen av det snabbaste chipet i branschen, Qualcomms Snapdragon 855-processor, som, beroende pÄ vilken modell du vÀljer, kan paras ihop med upp till 512 GB lagringsutrymme och en jÀttestor 12 GB RAM. Det rÀcker att sÀga att Xiaomi hÄller pÄ att ta slut i prestationsavdelningen, och det visar. Mi 9 kÀndes flammande snabbt under min korta tid med handenheten, med blixtsnabba öppettider för appen och utmÀrkt multitasking för att starta. Det rÀcker med att sÀga att hardcore-smartphone-anvÀndare kommer att hitta lite att klaga pÄ Mi 9 nÀr det gÀller prestanda.

Xiaomi Mi 9 första intryck10

Xiaomis senaste erbjudande markerar ytterligare ett första för företaget eftersom det Àr den första enheten frÄn varumÀrket som har en tredubbla kamerainstÀllningar pÄ baksidan. Arrayen bestÄr av en 48MP Sony IMX586-sensor, en 12MP teleobjektiv och en 16MP vidvinkelobjektiv med en 117-graders FOV. För selfies Àr smarttelefonen utrustad med en 20MP-skjut pÄ framsidan. Enheten kryssar av för alla rÀtt rutor nÀr det gÀller smartphone-optik, och den har till och med DxOMark-betyg pÄ 107 för att sÀkerhetskopiera den. Jag kommer att prata mer om telefonens kamerafÀrdighet nÀr jag fÄr spendera lite mer tid med enheten sÄ hÄll ögonen öppna för samma sak.

Xiaomi Mi 9 första intryck12

Xiaomi Mi 9 kör MIUI v10 ovanpĂ„ Android Pie och drivs av ett 3,300 mAh batteri. Medan batteriet pĂ„ smarttelefonen inte Ă€r lika rymligt som vissa andra flaggskepp, kompenserar Xiaomi mer Ă€n det genom att ge anvĂ€ndarna möjlighet att snabbt ladda trĂ„dlöst. Handenheten börjar pĂ„ 449 € för basvarianten och sĂ€ljs frĂ„n och med 28 februari. För fler uppdateringar kring enheten, hĂ„ll dig uppdaterad pĂ„ vĂ„r blogg.