Xiaomi Mi 9 kameraspecifikationer, fingeravtryckssensor pÄ displayen bekrÀftad; Transparent Edition kommer att ha 12 GB RAM

Mi 9_2

“Mi 9 Ă€r Xiaomis kommande flaggskeppssmartphone planerad att lanseras den 20 februari”

Xiaomi Mi 9-smarttelefonhype blir riktig nÀr vi lÀr kÀnna dess framtrÀdande funktioner via officiell kÀlla före lanseringen. Xiaomi Àr planerad att lansera enheten vid ett evenemang i Kina den 20 februari (senare i Barcelona vid MWC 2019 den 24 februari). I en serie inlÀgg som delas pÄ Weibo, Xiaomis grundare Lei Jun har delat detaljer om Mi 9s kameror, display, sÀkerhet och prestanda.

Mi 9_2

Till att börja med kommer Mi 9-smarttelefonens AI-trippel bakre kameror att innehÄlla en jÀttestor 48-megapixel Sony IMX586 primÀr sensor med f / 1,75 blÀndarlins. Det kommer att paras med 16-megapixel ultra-vidvinkelobjektiv (f / 2.2 blÀndare) och en 12-megapixel teleobjektiv med 2x optisk zoom. För selfies fÄr telefonen en 20-megapixelspelare pÄ framsidan. Företaget stödde specifikationerna med nÄgra kameraprover som ser anstÀndiga och fulla av detaljer.

Xiaomi-Mi-9

Xiaomi bekrÀftade ocksÄ att handenheten kommer med en kant-till-kant-skÀrm med ett vattendroppskÄr. Kampanjaffischerna för Mi 9 avslöjar att den kommer att skryta med 90,7 procent förhÄllande mellan skÀrm och kropp och har en full HD + AMOLED-skÀrm frÄn Samsung. Xiaomi sÀger att det har en 103,8 procent NTSC superbrett fÀrgskala och upp till 600 nit ljusstyrka. Panelen verkar ocksÄ ha en massa optimeringar för olika anvÀndningsscenarier som nattlÀge och spellÀge. Slutligen kommer Mi 9-skÀrmen att skyddas av Corning Gorilla Glass 6 och har ett ögonskyddscertifikat frÄn tyska institutet för elektrotekniker.

Xiaomi-Mi-9

Medan skĂ€rmstorleken inte har bekrĂ€ftats avslöjade varumĂ€rket att det kommer att ha en fingeravtryckssensor under, till ingen förvĂ„ning. Som framgĂ„r av företaget förbĂ€ttras sensorn i displayen och har stor pixelstorlek pĂ„ 5 mikron – den större storleken innebĂ€r att sensorn kommer att fungera pĂ„ ett större omrĂ„de jĂ€mfört med telefoner med fingeravtryckssensor pĂ„ skĂ€rmen som lanserades förra Ă„ret. Sensorn pĂ„ Mi 9 sĂ€gs vara 25 procent snabbare och optimerad för speciella fall som torra fingrar, kall temperatur och dĂ„lig sikt.

Under huven kommer Mi 9 att ha Qualcomms 7nm Snapdragon 855 SoC i sin kÀrna. Chipset kommer att paras i Game Turbo-lÀge för att ytterligare förbÀttra prestandan, och enligt Xiaomi kommer det intelligent att förutsÀga spelarnas komplexa scener och skicka systemresurser i realtid för att effektivt undvika papperstrassel. Handenheten kommer ocksÄ med en spelverktygslÄda dÀr anvÀndare kan se realtidsprestanda för CPU, GPU-anvÀndningshastighet och spelramnummer.

Xiaomi-Mi-9

Som sett med förra Ă„rets flaggskeppsmodell Mi 8 kommer Xiaomi ocksĂ„ att lansera en specialutgĂ„va av Mi 9-smarttelefonen. Lei Jun avslöjar att den kommer att kallas Mi 9 Transparent Edition och kommer att skryta med 12 GB RAM. Det verkar ocksĂ„ ha stöd för trĂ„dlös laddning. Även om telefonens övriga specifikationer inte har avslöjats, förvĂ€ntas den vara densamma som standardutgĂ„van. Det Ă€r allt vi vet hittills!