Xiaomi Mi 9 kan lanseras den 19 februari

Xiaomi Mi 9-variant med modellnummer M1902F1G blir certifierad i Singapore

“Xiaomi Mi 9-evenemanget den 19 februari kommer helt klart att syfta till att lansera Samsung Galaxy S10-serien som kommer att hĂ„llas en dag senare”

Xiaomi-president Lin Bin och VD Lei Jun har stĂ€ndigt retat Weibo-anvĂ€ndare med gĂ„tor, som alla tycks antyda att företagets nĂ€sta flaggskepp – Mi 9 kan lanseras den 19 februari. De tvĂ„ högsta cheferna har tillsammans med andra i företaget anvĂ€nt numret 9102 mycket i sina Weibo-inlĂ€gg. Inledningsvis ansĂ„gs det som en Ă„terföring av 2019, det aktuella Ă„ret, men vissa i branschen spekulerar nu i att detta skulle kunna antyda en 19 februari lansering för Mi 9 istĂ€llet.

Vad som Àr Ànnu mer intressant Àr att alla dessa tips har levererats pÄ Weibo via en namnlös Xiaomi-smartphone. Vissa lÀckor och teasers angÄende Mi 9 gör ocksÄ rundor pÄ Weibo, vilket tyder pÄ att smarttelefonen Àr utrustad med en trippel bakre kamerainstÀllning och en fingeravtryckslÀsare. Det sÀgs ocksÄ ha nÄgon form av snabb laddningsteknik.

Xiaomi Mi 9

Med tidigare lÀckor kommer smarttelefonen att drivas av den senaste Qualcomm Snapdragon 855 SoC i kombination med upp till 6 GB RAM och ett 3500 mAh batteri. Den tredubbla bakre kamerainstÀllningen förvÀntas rymma ett Sony IMX586 48-megapixellins tillsammans med ytterligare ett 12-megapixellins och ett 3D ToF-objektiv. Mot framsidan kunde den utrustas med 24 megapixels selfie-shooter.

Nyligen bekrÀftade Xiaomi ocksÄ utvecklingen av sin första hopfÀllbara telefon genom en liten teaservideo dÀr företagets president Lin Bin kunde ses spela med ett prototypheadset. Samsungs Galaxy S10-evenemang Àr planerat till 20 februari och spekulationer Àr utbredda att den koreanska jÀtten tillsammans med Galaxy S-flaggskeppet ocksÄ kommer att avslöja sin hopfÀllbara smartphone. Och med tanke pÄ lanseringsdatumet för Mi 9-evenemanget den 19 februari, kanske Xiaomi planerar att uppröra Samsung den dagen genom att bli det första vanliga företaget som introducerar en hopfÀllbar telefon. Men allt detta bör tas med en nypa salt eftersom det för nÀrvarande inte finns nÄgon officiell bekrÀftelse frÄn tillverkaren.